Για σήμερα Παρασκευή 28 Μαΐου 2010 είναι προγραμματισμένες οι εξής εκδηλώσεις:
* Στην Κομοτηνή βρίσκεται και σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

* Ξεκινά σήμερα η ανακοίνωση των βαθμολογιών των εξετάσεων για τους αποφοίτους ΤΕΕ

* Στις 8 π.μ. η έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων στα Λατινικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης, τη Χημεία Θετικής Κατεύθυνσης, την Ηλεκτρολογία Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής), και την Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον, Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών).

* Στις 9 π.μ. έως τις 10:30 π.μ. και στις 11 π.μ. έως τις 12:30 μ.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο Μίκρας οι τελικοί αγώνες Καλαθοσφαίρισης με τη συμμετοχή φοιτητών και φοιτητριών του ΤΕΦΑΑ/ΑΠΘ που διοργανώνει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της Φοιτητικής Εβδομάδας.

* Στις 9 π.μ έως τη 1 μ.μ. στα Γήπεδα Θέρμης, οι τελικοί Αγώνες Ποδοσφαίρου με τη συμμετοχή φοιτητών και φοιτητριών ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ.

* Στις 9:30 π.μ. στο ξενοδοχείο «Porto Carras» στη Χαλκιδική το 7ο Ευρωπαϊκό Συμπόσιο Βιοϊατρικής Τεχνολογίας (7th ESBME), που διοργανώνει ανά διετία η Μονάδα Βιοϊατρικής Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, που διοργανώνει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Πατρών, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Βιοϊατρικής Τεχνολογίας ΕΛΕΒΙΤ. Τα δύο συνέδρια είναι ενσωματωμένα στο MEDICON 2010.

* Στις 10 π.μ. επίσκεψη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο Κέντρο Εκπαίδευσης, Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία Κομοτηνής (ΚΕΚΥΚΑμεΑ).

* Στις 10 π.μ. στο Γήπεδο Σταυρού το 3ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Δημοτικών Σχολείων Περιφέρειας Λαγκαδά για τους Νομαρχιακούς Αγώνες με τίτλο: «Νους υγιής εν σώματι υγιεί», μεταξύ των Δημοτικών Σχολείων Σταυρού, Μικρής Βόλβης, Αρεθούσας.

* Στις 10.30 π.μ., το Εθνικό Συµβούλιο κατά των Ναρκωτικών – Ε.ΣΥ.Ν. οργανώνει, στο Κέντρο Πολιτισµού «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αµύνης 1), επιστηµονική ηµερίδα που διοργανώνει µε θέµα «ουσιοεξαρτήσεις και υποκατάσταση: θεραπεία ή συντήρηση;».

* Στις 10:30 π.μ. στη Νομαρχία Κομοτηνής σύσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου με την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή Ροδόπης.

* Στις 12 το μεσημέρι στο αμφιθέατρο Ι. Τσιούμης της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), εκδήλωση με θέμα: «Ο Ελληνας μαχητής και νικητής της ερήμου, Βασίλης Ορφανός, μιλά για τις περιπέτειές του στο Rally Dakar», που διοργανώνει το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ. Η εκδήλωση, η οποία είναι ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο, θα αποτελείται από μια παρουσίαση της προσπάθειας του κ. Ορφανού, τις εμπειρίες από τις συμμετοχές του και θα ακολουθήσει επίδειξη των μοτοσυκλετών με τις οποίες συμμετέχει καθώς και μετρήσεις τους στο Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Θερμοδυναμικής.

* Στις 12 το μεσημέρι λήγει η αλιευτική περίοδος του ερυθρού τόνου λόγω εξάντλησης της εθνικής ποσόστωσης, πληροφορεί τους πλοιοκτήτες επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών με ειδική άδεια αλιείας ερυθρού τόνου η Νομαρχία Χανίων.

* Στη 1 μ.μ., Τακτική Γενική Συνέλευση του Ο.Λ.Θ. , στην αποθήκη 1, της Α΄ Προβλήτας του Λιμένα,

* Στη 1 μ.μ. στην οδό Δημοχάρους 23 και Μ. Μερκούρη (1ο Διαμέρισμα) συνεργεία του Δήμου Αθηναίων θα απομακρύνουν μία παράνομη κεραία κινητής τηλεφωνίας.

* Στις 3 μ.μ. στην Κομοτηνή συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τοπικά στελέχη.

* Στις 4 μ.μ., το 4ο Διεθνές Συνέδριο για τις Σύγχρονες Τάσεις στην Κλασική Φιλολογία «Ο Όμηρος στον 21ο αιώνα: Προφορική Θεωρία, Νεοανάλυση, Ερμηνεία», που θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης από την Παρασκευή 28 Μαΐου έως την Κυριακή 30 Μαΐου 2010.

* Στις 4:30 μ.μ. ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα επισκεφθεί την 19η Πανελλήνια Εμπορική Εκθεση «Θράκη 2010».

* Στις 6 μ.μ. στο Γήπεδο Αγίου Δημητρίου αγώνας 1ος Α΄ ΟΜΙΛΟΥ – 2ος Β΄ ΟΜΙΛΟΥ, στο πλαίσιο του 16ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Αστυνομικών. Σε αυτόν συμμετέχουν οι εθνικές ομάδες της Ελλάδας, Γερμανίας, Γαλλίας, Νορβηγίας, Τουρκίας, Ιρλανδίας, Ελβετίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Η τελική φάση του θεσμού πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα μας.

* Στις 6 μ.μ. στο Γήπεδο Σπάτων αγώνας 1ος Β΄ ΟΜΙΛΟΥ – 2ος Α΄ ΟΜΙΛΟΥ στο πλαίσιο του 16ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Αστυνομικών.

* Στις 7 μ.μ., τελετή έναρξης του ΛΑ Πανελληνίου Ιστορικού Συνεδρίου στην αίθ. Τελετών του Παλαιού κτιρίου Φιλοσοφικής Σχολής Ελληνική Ιστορική Εταιρεία

* Στις 7:30 μμ, συνέδριο με τίτλο «Ο Όμηρος στον 21ο αιώνα: Προφορική θεωρία, Νεοανάλυση, Ερμηνεία» θα συμμετάσχουν 31 κλασικοί φιλόλογοι από ολόκληρο τον κόσμο εκπροσωπώντας 26 πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής. Την ευθύνη και τον συντονισμό του Συνεδρίου έχουν ο καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας του Α.Π.Θ. Αντώνης Ρεγκάκος και ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας του Α.Π.Θ. Χρήστος Τσαγγάλης. Την εναρκτήρια ομιλία θα εκφωνήσει ο κορυφαίος Γερμανός ομηριστής Wolfgang Kullmann, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου του Freiburg

* Στις 7:30 μμ, εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας της Ελεονώρας Φιώρου στο Παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο Αντιδημαρχία Πολιτισμού

* Στις 8 μμ, θεατρική παράσταση «Ρωμαίος & Ιουλιέτα» στο αμφιθέατρο του Αθλητικού Μουσείου, 10ων Θεατρικών Μαθητικών Αγώνων, Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος

* Στις 8 μμ, εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας «Από το Βόσπορο στην Αδριατική: Γάλλοι φωτογράφοι ανακαλύπτουν τα μνημεία των Βαλκανίων, 1878-1914», τα οποία θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 28 Μαΐου, ώρα 8μμ, στη Ροτόντα-Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στη Θεσσαλονίκη, από το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης και του Γενικού Προξενείου Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια της PhotoBiennale 2010/21ης Διεθνούς Φωτογραφικής.

* Στις 8 μμ, η Διεθνής Γυμνή ποδηλατοδρομία οργανώνει συνέντευξή τύπου, στον κινηματογράφο ΟΛΥΜΠΙΟΝ. Στην συνέντευξη τύπου θα λάβουν μέρος και οι ομάδες που την υποστηρίζουν

* Στις 9 μ.μ. στην Πειραματική Σκηνή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη, ο σκηνοθέτης Γιάννης Παρασκευόπουλος και ομάδα νέων ηθοποιών θα ερμηνεύσουν τα sms, ένα έργο που γράφτηκε κατά τη μετάδοση μιας εκπομπής και μετρά 160 υπογραφές σε 2.000 sms.