Τέσσερις καλλιτέχνες, ασθενείς του Ψυχιατρικού Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, επιχειρούν να εκφράσουν τον ψυχισμό και τις καλλιτεχνικές ευαισθησίες τους μέσα από έργα ζωγραφικής, που παρουσιάζουν στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πολίχνης. Την έκθεση, με τίτλο "Brut Art Therapy", διοργανώνει η Μονάδα Πολιτιστικής Επικοινωνίας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Επιστημονική Εταιρία "Ψυχολογία- Τέχνη".
Οι τέσσερις αυτοδίδακτοι δημιουργοί εικονογραφούν τους προβληματισμούς και το πώς αντιλαμβάνονται τον κόσμο γύρω τους. Ο Δημήτρης Ζάχος φιλοτεχνεί μορφές, η Δήμητρα Λαΐου θέτει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός της πορτρέτα και τοπία, ο Πέτρος Τεζαψίδης εκφράζει τους φόβους και τα άγχη, που μας δημιουργεί η ζωή στην πόλη και ο Θεόδωρος Τζανταρμάς γοητεύεται από το σύμπαν.
"Οι τέσσερις καλλιτέχνες δεν μπήκαν στη διαδικασία της ζωγραφικής κατά τη διάρκεια ψυχοθεραπείας. Όπως κάθε γνήσιος καλλιτέχνης, έτσι και αυτοί θέλησαν να εκφραστούν εικαστικά μέσα από το δικό τους ύφος και τη δική τους τεχνοτροπία ο καθένας", εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επιστημονικός υπεύθυνος της Μονάδας Πολιτιστικής Επικοινωνίας, ψυχίατρος Παύλος Βασιλειάδης.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Μαΐου και η είσοδος είναι ελεύθερη. Στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Αριδαίας.
Καθ' όλη τη διάρκεια λειτουργίας της, η έκθεση στη Θεσσαλονίκη πλαισιώνεται από εργαστήρια Art Therapy.