Επιστολή στην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή έστειλε σήμερα, Πέμπτη, 27 Μαΐου 2010, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης σχετικά με το πρόβλημα των κτηνοτρόφων του νομού Θεσσαλονίκης εξαιτίας των υπερβολικών μειώσεων των εκτάσεων των βοσκοτόπων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τις συνεταιριστικές οργανώσεις.
Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης επισημαίνει ότι «εκατοντάδες κτηνοτρόφοι ορεινών και μειονεκτικών περιοχών του νομού μας βρίσκονται σε απόγνωση» μετά τη μείωση, καθώς τις εκτάσεις βοσκοτόπων που χρησιμοποιούν για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους, οι δορυφόροι τις εμφανίζουν ως δασικές ή προστατευόμενες και δεν θεωρούνται επιλέξιμες.
Ο κ. Ψωμιάδης πιστεύει ότι «πρέπει να ισχύσει για τους βοσκοτόπους ό,τι και τα προηγούμενα χρόνια γιατί οι εκτάσεις αυτές είναι κυρίως βοσκότοποι και λίγες δασικές που βόσκουν από 300.000 αιγοπρόβατα και περίπου 4.500 θηλάζουσες αγελάδες, με τη σύμφωνη γνώμη των δασικών υπηρεσιών».
Ζητά, έτσι, από την υπουργό, να μην αλλάξει το καθεστώς, «για να μη δοθεί χαριστική βολή στην κτηνοτροφία η οποία θα εξοντωθεί και συγχρόνως θα ερημώσουν εντελώς όλα τα χωριά στα οποία διαμένουν κτηνοτρόφοι, δημιουργώντας ακόμη περισσότερα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα στο νομό μας που πλήττεται όπως όλη η χώρα βέβαια, από την οικονομική κρίση και την ανεργία».