Στη... φυλακή "Εκείνος κι Εκείνος"

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος κάνοντας πράξη τη δέσμευσή του να φέρει σε επαφή το θέατρο με κοινωνικές ομάδες που στερούνται ευκαιριών και χρειάζονται υποστήριξη, μπαίνει στο σχολείο των φυλακών, που αποτελεί κοιτίδα γνώσης και κοινωνικής ένταξης και ανοίγει την οδό προς μια άλλη ελευθερία. Εκείνη της ενδοχώρας των ανθρώπων.
Στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των Φυλακών Διαβατών θα βρεθούν αύριο, Τετάρτη 12 Μαΐου 2010, ο Σόλων κι ο Λουκάς οι εμβληματικές φιγούρες του Κώστα Μουρσελά που αυτό το διάστημα εμφανίζονται αιφνιδιαστικά στα καφέ της Θεσσαλονίκης.
Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας απευθύνονται σε ενήλικες που δεν έχουν τελειώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση. Έχει ως στόχο του την ομαλή ένταξη των κοινωνικών ομάδων που μειονεκτούν στην οικονομική, κοινωνική και επαγγελματική ζωή και στοχεύει στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού.
Το Σ.Δ.Ε. των Φυλακών Διαβατών Θεσ/νίκης αυτή τη στιγμή φοιτούν 64 «μαθητές» (άνδρες ηλικίας 30 -35 ετών κατά μέσο όρο) οι οποίοι παρά τον εγκλεισμό τους, έχουν το κουράγιο να ονειρεύονται και να επιθυμούν να αλλάξουν τη ζωή τους όσο αυτό τους είναι δυνατόν. Σ’ αυτό τον αγώνα τους υποστηρίζονται από 15 εκπαιδευτικούς και 2 συμβούλους ψυχολόγους. Φέτος λειτούργησε για πρώτη φορά και τμήμα γυναικών – κρατουμένων.
Συντελεστές
Συγγραφέας: Κώστας Μουρσελάς
Σκηνοθεσία: Γιάννης Ρήγας
Παίζουν: Γιάννης Ηλιόπουλος, Γιώργος Καύκας

Σχόλια