Παρατημένα στην τύχη τους είναι τα Ταχυδρομεία, ο ΟΤΕ και τα Ινστιτούτα του ΕΚΕΤΑ. Αυτό διαπίστωσε, μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε, σήμερα, ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης. Ο κ. Καλαφάτης, επικεφαλής κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας, επισκέφθηκε σήμερα τις κεντρικές εγκαταστάσεις του ΟΤΕ, των Ελληνικών Ταχυδρομείων, του Ινστιτούτου Πληροφορικής – Τηλεματικής και του Ινστιτούτου Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης στη Θεσσαλονίκη.
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, είχε σειρά επαφών με εκπροσώπους των διοικήσεων και των εργαζομένων, που του κατέθεσαν τις απόψεις τους για τη λειτουργία των συγκεκριμένων φορέων.
«Τόσο ο ΟΤΕ και τα ΕΛ.ΤΑ. ως οργανισμοί, όσο και τα Ινστιτούτα του ΕΚΕΤΑ ως ερευνητικά κέντρα αιχμής, αποτελούν σημαντικά κεφάλαια της χώρας για την εθνική οικονομία και, κυρίως, για τις προοπτικές ανάπτυξης του τόπου μας στη βάση αναγκαίων και, κατά περίπτωση, καινοτόμων δραστηριοτήτων και εφαρμογών. Δυστυχώς, η κυβέρνηση μοιάζει να επαναπαύεται στον «αυτόματο» πιλότο, όσον αφορά την προοπτική αξιοποίησης αυτών των κεφαλαίων της Ελλάδας», σχολίασε χαρακτηριστικά.
Όπως εξήγησε, «στον ΟΤΕ, ήδη, βλέπουμε να υποβαθμίζεται το μεγαλεπήβολο πρόγραμμα “Fiber to the Home” για την ανάπτυξη ενός πανελλαδικού δικτύου οπτικών ινών, που θα δώσει νέα ώθηση στην ευρυζωνικότητα και στη χρήση των νέων τεχνολογιών.
Στα ΕΛ.ΤΑ. βλέπουμε να αντιμετωπίζεται, μάλλον στωικά ο περιορισμός του αποστολικού έργου του οργανισμού, αντί να αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες ενίσχυσης ενός πραγματικά αξιοποιήσιμου κεφαλαίου που χρήζει στήριξης και προστασίας.
Στο ΕΚΕΤΑ, τον κατ` εξοχήν φορέα προαγωγής της έρευνας και των καινοτομικών εφαρμογών, εφαρμόζονται λογικές περικοπών, όταν ήδη, το συγκεκριμένο ερευνητικό κέντρο λειτουργεί με ελάχιστη κρατική χρηματοδότηση αντλώντας τα 4/5 των πόρων του από ευρωπαϊκά προγράμματα και από τον ιδιωτικό τομέα».
Ο κ. Καλαφάτης τονίζει ότι «στη Νέα Εποχή, η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι οι σύγχρονες λεωφόροι ανάπτυξης οικοδομούνται μέσα από την προώθηση των νέων τεχνολογιών, της ευρυζωνικότητας και της πληροφορικής. Αντιλαμβανόμαστε, λοιπόν, ότι η Πολιτεία, οφείλει τέτοιου είδους «κεφάλαια» να τα προστατεύει και να τα αξιοποιεί».