Ο Δήμος Γουμένισσας πραγματοποίησε την Τετάρτη 19/5/2010 μουσική διαμαρτυρία στο Σύνταγμα, δηλώνοντας την αντίθεσή του στην υποβάθμιση του Νομού Κιλκίς από το σχέδιο Καλλικράτης, με τη δημιουργία δύο μόλις Δήμων και την ταυτόχρονη αφαίρεση έδρας από τη Γουμένισσα. Τα διάσημα Χάλκινα της Γουμένισσας έκαναν μια πρώτη στάση έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών όπου και επιδόθηκε ψήφισμα με τις θέσεις του Δήμου στον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Ντόλιο, και στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν προς το Σύνταγμα. Εκεί, και για περίπου 2 ώρες, το Σύνταγμα μετατράπηκε σε μουσική σκηνή με τα Χάλκινα να πρωτοστατούν και να δίνουν το ρυθμό της μουσικής διαμαρτυρίας.
Τα Χάλκινα της Γουμένισσας, με παραδοσιακούς χορούς, μουσικές και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα που γυναίκες με τοπικές ενδυμασίες προσέφεραν στους διερχόμενους πολίτες, έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση του Νομού Κιλκίς με μόλις 2 έδρες Δήμων. Ο νυν Βουλευτής ΝΔ του Νομού Κιλκίς κ. Κιλτίδης πρώην Υφυπουργός, ο πρώην Βουλευτής ΝΔ κ. Σ. Τσιτουρίδης πρώην Υπουργός, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω σοβαρής οικογενειακής του υπόθεσης, ο Δήμαρχος Γουμένισσας, κ. Σ. Παπαπαναγιώτου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Σ. Τζούρτζος, ο αντιδήμαρχος κ. Γ. Γουγουμάνης και η δημοτική σύμβουλος κα. Μ. Παυλίδου αλλά και πολλοί τοπικοί παράγοντες, ένωσαν τη φωνή τους για τη διατήρηση της έδρας στο Δήμο Γουμένισσας.
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Γουμένισσας κ. Παπαπαναγιώτου, το Υπουργείο Εσωτερικών οφείλει να αποκαταστήσει την αδικία. Η δημιουργία τρίτου δήμου στο Νομό Κιλκίς επιβάλλεται για λόγους ιστορικούς, διοικητικούς και ανάπτυξης.