Μείωση της τιμής του νερού κατά 20% και των ανταποδοτικών τελών κατά 40% για δημότες της Λάρισας με αναπηρία, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος Λαρισαίων, Κ. Τζανακούλης, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στην αντιμετώπιση της κρίσης και στη άμβλυνση των προβλημάτων που αυτή επιφέρει στην καθημερινότητα τους. "Ο Δήμος μας, αναλαμβάνει σήμερα μια πρωτοβουλία θωράκισης των οικονομικά ασθενέστερων" σχολίασε χαρακτηριστικά.



Προς την ίδια κατεύθυνση εξήγγειλε την δημιουργία "Κοινωνικού Παντοπωλείου" καθώς και "Τράπεζας Ένδυσης και Υπόδησης" για απόρους και ανέργους αλλά και ενίσχυση των δραστηριοτήτων κοινωνικής πολιτικής του Δήμου με σημαντική χρηματοδότηση του αρμοδίου Οργανισμού του Δήμου.
Επίσης ο Κ. Τζανακούλης ανακοίνωσε ότι μειώνονται τα έξοδα παράστασης των προέδρων και αντιπροέδρων των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ του Δήμου με επιπλέον ποσό 15% πέραν αυτών που εφαρμόζονται με τον νόμο 3833/10 και περιλαμβάνει μειώσεις και άλλες ρυθμίσεις για τα έξοδα παράστασης δημάρχων, αντιδημάρχων, προέδρων Δημοτικών Συμβουλίων και Οργανισμών.
Ενώ πρότεινε στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης να μειώσουν, στο μέτρο του δυνατού, τις τιμές των προσφερομένων υπηρεσιών και δήλωσε ότι ο Δήμος είναι έτοιμος να συνεργαστεί μαζί τους.
Όπως δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Λαρισαίων, ανακοινώνοντας τις σχετικές αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής: Η χώρα μας βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Καλούμαστε όλοι σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές να κάνουμε ότι μπορούμε για να αμβλύνουμε το πρόβλημα, να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο ώστε η Ελλάδα να μπει ξανά στο δρόμο της ανάπτυξης. Οφείλουμε να δώσουμε προοπτική κυρίως στους νέους ανθρώπους, στη νέα γενιά, γιατί διαφορετικά το μέλλον θα είναι ζοφερό. Οι Δήμοι, ως μέρος του όλου συστήματος καλούνται στο μέτρο του δυνατού να βοηθήσουν, τόσο τους δημότες τους όσο και ολόκληρη τη χώρα για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.
Ο Δήμος μας, ο Δήμος Λαρισαίων είναι από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας και δεν μπορεί να μείνει απαθής σ' όλα αυτά που συμβαίνουν. Οφείλει να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί τους συμπολίτες και ιδιαίτερα τους δημότες, ώστε η Λάρισα να έχει μια συνεχή αναπτυξιακή πορεία.
Είναι προφανές ότι όλοι μαζί μπορούμε να προσφέρουμε πολλά στους συμπολίτες μας, σε μια οικονομική συγκυρία που απειλεί το βιοτικό επίπεδο τους. Ο Δήμος μας, αναλαμβάνει σήμερα μια πρωτοβουλία θωράκισης των οικονομικά ασθενέστερων. Σ' αυτή την προσπάθεια θέλουμε συμπαραστάτες όλους όσους μπορούν να προσφέρουν και σήμερα είναι ίσως περισσότερο αναγκαίο από ποτέ".