Πνίγηκαν στη λάσπη, πριν το Πάσχα, σε Αρναία, Στρατώνι, Ιερισσό. Εξαφανίστηκε κι ο δρόμος, στην περιοχή της Στρατονίκης (στη γέφυρα). Μια άλλη γέφυρα, στον Κοκκινόλακα, έπαθε μεγάλες ζημιές. Για τα νοικοκυριά που ζημιώθηκαν, ούτε κουβέντα. Μόλις χθες, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοίνωσε, όλο χαρά, ότι «ήταν θετική η ανταπόκριση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στο αίτημα της Γενικής Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρίας Λιονή, για την έγκριση πίστωσης προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές που υπέστησαν περιοχές της Χαλκιδικής από τις πλημμύρες, και ειδικότερα η εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Αρναίας – Στρατωνίου – Ιερισσού»...
Μετά από αρκετό καιρό το υπουργείο ενέκρινε τη διάθεση ποσού 500.000 ευρώ για επεμβάσεις στο επίχωμα και τη γέφυρα στην περιοχή της Στρατονίκης, αντιμετώπιση πρανούς στο Στρατώνι κι αποκατάσταση της γέφυρας Κοκκινόλακα. Επίσης θα αποπληρωθούν οι εργασίες σήμανσης και ασφαλτικών στην επαρχιακή οδό Σάνης – Κασσανδρείας.
Κάλιο αργά…
Όπως τόνισε η κ. Λιονή, με τις πιστώσεις αυτές θα αντιμετωπιστούν «κατολισθήσεις πρανών ορυγμάτων και στη Σιθωνία, στην περιοχή της Στρατονίκης και του Στρατωνίου. Ηδη έχουμε κάνει μια σειρά επεμβάσεις, οι οποίες οδήγησαν στην αποκατάσταση των προβλημάτων και οι κάτοικοι και επισκέπτες της Σιθωνίας μπορούν να μετακινούνται με ασφάλεια».
Παραδέχτηκε ότι «απομένουν αρκετές και σημαντικές εργασίες οι οποίες πλέον μπορούν να ξεκινήσουν και σύντομα ο άξονας να είναι λειτουργικός, ασφαλής και εξυπηρετικός. Μια από τις σημαντικότερες επεμβάσεις που ήδη ολοκληρώσαμε είναι στο Πόρτο Κουφό του Δήμου Τορώνης. Επίσης, ολοκληρώσαμε και επεμβάσεις στον επαρχιακό δρόμο Σάνης – Κασσανδρείας, που επιλέχτηκε ως εναλλακτικός για τη μετακίνηση των πολιτών, όσο διάστημα είναι αποκλεισμένη η κεντρική οδός στο τμήμα που συνδέει τη Νέα Φώκαια με την Αθυτο, λόγω των κατολισθήσεων στο Βόθωνα. Οι παρεμβάσεις εκεί έχουν ήδη εκτελεστεί και το ποσό που διατίθεται αφορά στην αποπληρωμή τους. Υπενθυμίζω πως το Υπουργείο ενέκρινε άμεσα τα απαιτούμενα κονδύλια για την αντιμετώπιση του φαινομένου των κατολισθήσεων στο Βόθωνα και οι εργασίες εκεί πλέον είναι σε φάση ολοκλήρωσης. Όπως είχαμε υποσχεθεί θα προλάβουμε να παραδώσουμε την κεντρική οδό πριν από την έναρξη του καλοκαιριού».