Ένα νέο σκάνδαλο "χορηγίας", που έχει σχέση με τη Siemens, έρχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, για να μας κάνει να ξεχάσουμε τη δράση του Τάσου Μαντέλη και να ασχοληθούμε με τη δράση πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας. Και να μετακινήσει, έτσι, το ενδιαφέρον, από τον έναν πολιτικό χώρο, στον άλλον. Την ίδια στιγμή, κανείς δεν ασχολείται με τα χρήματα που κόβει, με το έτσι θέλω, η κυβέρνηση από τους μισθούς κι ασχολείται με το "ποιος τα άρπαξε" από την κυβέρνηση Σημίτη, ποιος από την κυβέρνηση Καραμανλή κι αν υπάρχουν... αρπαχτράκηδες και στην κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου.
Έρχεται, λοιπόν, τώρα στο φως, η αποκάλυψηιδιόγραφου σημειώματος του Μιχ. Χριστοφοράκου, με το οποίο δινόταν εντολή να καταβληθεί «το 50% των συμφωνηθέντων» σε υπουργό της τότε κυβέρνησης Καραμανλή. Η δωροδοκία έγινε το 2008, άρα το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί και ο πρώην υπουργός θα παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο.
Ήδη, ΜΜΕ και blogs που ελέγχονται από την κυβέρνηση, περνούν το μήνυμα ότι "η υπόθεση Μαντέλη γίνεται πλέον ήσσονος σημασίας".
Την ίδια στιγμή, η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής έχει ζητήσει στοιχεία από ελβετικές και γερμανικές τράπεζες, προκειμένου να εντοπίσει τη διαδρομή των "χορηγιών" της Siemens στην Ελλάδα.
Στη νέα αυτή ιστορία, πάντως, υπάρχουν κάποια "κενά": Στο σημείωμα του πρώην επικεφαλής της Siemens στην Ελλάδα δεν αναφέρεται τι ποσό αντιπροσωπεύει το 50% "των συμφωνηθέντων" με τον τότε υπουργό της ΝΔ. Ούτε φαίνεται τι είναι αυτά τα συμφωνθηέντα. Έτσι, κλιμάκιο της ΕξΕταστικής Επιτροπής θα μεταβεί την προσεχή εβδομάδα στην Ελβετία και τη Γερμανία και θα συναντηθεί με στελέχη των αρμόδιων εθνικών ελεγκτικών αρχών, προσπαθώντας να αντλήσει στοιχεία για επίμαχους λογαριασμούς.
Αντίθετα, στην υπόθεση Μαντέλη, από όπου γίνεται προσπάθεια να φύγει η προσοχή της κοινής γνώμης, υπάρχει ομολογία του ίδιου του πρώην υπουργού, ότι πήρε συγκεκριμένο ποσό (περίπου 200.000 μάρκα) ενώ βρήκε άλλα 200.000 μάρκα σε λογαριασμό που έχει σχέση με τον ίδιο, χωρίς να γνωρίζει τον... καταθέτη και τον λόγο κατάθεσης αυτών των χρημάτων! Φαίνεται, όμως, ότι η ομολογία Μαντέλη θα έχει, τελικά, την ίδια κατάληξη που είχε και η ομολογία Θ. Τσουκάτου, ότι είχε πάρει περίπου 500.000 μάρκα, από τη Siemens για τις... τρέχουσες ανάγκες του ΠΑΣΟΚ!