Η προώθηση συνεργιών μεταξύ επιχειρήσεων διαφόρων κλάδων, με στόχο την από κοινού αντιμετώπιση πιθανών επιπτώσεων της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας που διέρχεται η χώρα, ήταν το θέμα συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, στο αμφιθέατρο «Μ.Αλέξανδρος» του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Βορείου Ελλάδος με κεντρικούς ομιλητές τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΚΜΗ κ. Κωνσταντίνο Ροδόπουλο και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Κωστή Χαντζαρίδη και παρεμβάσεις από το Γενικό Διευθυντή των Αθλητικών Κατασκηνώσεων Skouras Camp κ. Πάνο Σκούρα, τον Υπεύθυνο ΕταιρικώνΧορηγιών των Γιατρών Χωρίς Σύνορα κ. Γιώργο Μαυρογόνατο και τη Γενική Διευθύντρια Βόρειας Ελλάδας των STER CINEMAS κ. Αφροδίτη Οικονόμου.
Ο κ. Κωνσταντίνος Ροδόπουλος ανακοίνωσε την έκδοση της οικογενειακής εκπτωτικής κάρτας «ΑΚΜΗ FAMILY CARD» που ήδη χρησιμοποιείται στην αγορά της Θεσσαλονίκης με διττή στόχευση: Αφ` ενός τη στήριξη της αγοραστικής δύναμης των εισοδημάτων, όσων μετέχουν στην μεγάλη οικογένεια της ΑΚΜΗΣ, δηλαδή των σπουδαστών, του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού αλλά και των οικογενειών τους. Αφ` ετέρου, τη στήριξη των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων της Θεσσαλονίκης, που απευθύνονται μέσω της ένταξής τους στην AKMH FAMILΥ CARD σε ένα δυναμικό target group, που αριθμεί ήδη περίπου 2.000 οικογένειες, δηλαδή περίπου από 7.000 άτομα. O αριθμός αυτός θα αυξάνεται συνεχώς με την ένταξη των νέων εγγραφών κάθε εξαμήνου. Αξίζει δε να σημειωθεί, ότι οι σπουδαστές, θα μπορούν να κάνουν χρήση της AKMH FAMILY CARD και μετά την αποφοίτησή τους, ανανεώνοντας μέσω του Συλλόγου Αποφοίτων την ισχύ της εκπτωτικής τους κάρτας. Η αρχή έγινε πιλοτικά από τη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή 220 και πλέον επιχειρήσεων που παρέχουν εκπτώσεις από 10% έως και 30% στους χρήστες της κάρτας και φυσικά με τη συνεργασία των STER CINEMAS, που παρέχουν μια σημαντική έκπτωση ύψους δύο ευρώ στο εισιτήριο για τους βασικούς δικαιούχους της κάρτας.
«Πρόκειται για μια προσπάθεια που βρίσκεται ακόμα στην αρχή και ήδη έχει επιτυχία. Εκτιμούμε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα, οι επιχειρήσεις που θα μετέχουν στην προσπάθεια αυτή, επωφελούμενες και οι ίδιες, θα αυξηθούν τόσο σε αριθμό, όσο και αντιπροσωπευτικότητα της αγορά, με την ένταξη επιχειρήσεων από τους τομείς της εστίασης, της ψυχαγωγίας, της παροχής υπηρεσιών», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ροδόπουλος. «Από την πλευρά μας, δεν θα μείνουμε αμέτοχοι. Έχουμε κι εμείς στα σχέδιά μας, την προσαρμογή μας στα νέα δεδομένα και τη στήριξη των πολιτών με κάποια υποχώρηση διδάκτρων.
Ήδη, υπάρχει η συνεργασία τριών τουριστικών πρακτορείων του Colonial Travel, του Dion Tours, και του Herodotus Tours που παρέχουν εκπτώσεις σε πακέτα εκδρομών, προς τους κατόχους της κάρτας.
Ο κ. Χαντζαρίδης από την πλευρά του, αναφέρθηκε στα πλήγματα που δέχεται το εμπόριο από την κρίση, με πτώσεις τζίρου που πλησιάζουν το 15% για το σύνολο των καταστημάτων, αλλά και από το παραεμπόριο που έχει προκαλέσει μια συσσωρευμένη απώλεια εσόδων και για το κράτος (περίπου 9,8 δις ως σήμερα). Τόνισε την ανάγκη στοχευμένης προσέγγισης των καταναλωτών και χαιρέτισε ως ιδιαίτερα σημαντική την έκδοση της ΑΚΜΗ Family Card, για τις 217 επιχειρήσεις – μέλη του ΕΣΘ που προσφέρουν εκπτώσεις. Ο Πρόεδρος του ΕΣΘ, δεν παρέλειψε να εκφράσει την εκτίμησή του, ότι πολύ περισσότερες επιχειρήσεις θα θελήσουν να ενταχθούν στη συνέχεια, στην ΑΚΜΗ Family Card.
Η συνεργασία του ΙΕΚ ΑΚΜΗ με τα STER CINEMAS δεν περιορίζεται στην AKMH FAMILΥ CARD, καθώς συμφωνήθηκε, τα επόμενα τρία χρόνια να σχεδιαστούν κοινές δράσεις με στόχο την προώθηση της κινηματογραφοφιλίας στη Θεσσαλονίκη, αλλά και μια σειρά εκπαιδευτικών επισκέψεων σπουδαστών τεχνικών ειδικοτήτων του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, στο εργασιακό περιβάλλον των STER CINEMAS.
Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτηρίστηκε η συνεργασία με τη διεθνή εθελοντική οργάνωση ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ. Στοιχείο της συνεργασίας αυτής αποτελεί η έκθεση φωτογραφίας από τις αποστολές των Ελλήνων Γιατρών Χωρίς Σύνορα, που φιλοξενήθηκε στο φουαγιέ του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Βορείου Ελλάδος, ως παράλληλη εκδήλωση των δράσεων που οργάνωσαν αυτές τις μέρες οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στην Παραλία της Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, θέσαμε στη διάθεση των ΓΙΑΤΡΩΝ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ τα θέατρα των ΙΕΚ ΑΚΜΗ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για εκδηλώσεις ενημερωτικού χαρακτήρα, ενώ τα τμήματα Art and Design του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, έχουν αναλάβει την παραγωγή ενημερωτικού υλικού για λογαριασμό των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Έτσι, έχουμε σημαντικά εκπαιδευτικά οφέλη από τη συνέργια αυτή για τους εν λόγω σπουδαστές, αλλά και για τους σπουδαστές των τμημάτων νοσηλευτών που έχουν τη δυνατότητα μιας τακτικής σεμιναριακού τύπου επαφής με τους εθελοντές μιας καταξιωμένης επιστημονικής ανθρωπιστικής οργάνωσης.
«Για μας, τέτοιες συνέργιες είναι ιδιαίτερα σημαντικές, διότι μειώνουν το κόστος μας, κατά δεκάδες χιλιάδες ευρώ, που μεταφράζονται σε δεκάδες χιλιάδες εμβόλια», τόνισε ο κ. Μαυρογόνατος εκ μέρους των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. «Και είναι χάρη σε τέτοιες συνέργιες, που καταφέρνουμε να συνεχίζουμε τη δραστηριότητά μας χωρίς κρατικές χρηματοδοτήσεις.»
Το δικό της ειδικό βάρος έχει και η συνεργασία με μια από τις μεγαλύτερες αθλητικές κατασκηνώσεις της Ελλάδας και της Ευρώπης, του SKOURAS CAMP. Στο εξής, οι χώροι του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Β. Ελλάδος, βρίσκονται στη διάθεση του Skouras Camp, για τις ανάγκες συγκέντρωσης και εκπαίδευσης των ομαδαρχών, αλλά και για τη διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων. Παράλληλα, σπουδαστές και απόφοιτοι των παιδαγωγικών και των προπονητικών τμημάτων του ΙΕΚ ΑΚΜΗ θα αποκτούν εμπειρία εξασκώντας τις γνώσεις τους στην κατασκήνωση, ενώ στελέχη του ΙΕΚ ΑΚΜΗ θα οργανώσουν μία εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού σε κάθε κατασκηνωτική περίοδο, για τους μικρούς κατασκηνωτές και για τους ομαδάρχες της κατασκήνωσης.
«Η οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας, αποτελεί ένα εμπόδιο το οποίο καλούμαστε να ξεπεράσουμε λειτουργώντας μαζί», τόνισε ο κ. Ροδόπουλος. «Με συλλογικές προσπάθειες. Στο πνεύμα αυτό, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΚΜΗ θα συνεχίσει να προωθεί συνέργιες, που θα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων».