Με την ΚΟΘ τραγουδά, απόψε, η Μαρία Φαραντούρη. Σας προτείνουμε την εκδήλωση που θα γίνει, στις 9 το βράδυ, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Αν, πάλι, προτιμάτε το χορό, από σήμερα ως και την Κυριακή, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλέξανδρος (απέναντι από το Λευκό Πύργο) η νομαρχία διοργανώνει αφιέρωμα στην ορχηστική τέχνη:

* Μια παγκόσμια πρώτη επιφυλάσσει για το κοινό της Θεσσαλονίκης η Κρατική Ορχήστρα της πόλης στην αποψινή συναυλία της, που είναι αφιερωμένη στη μουσική δημιουργία του Μίκη Θεοδωράκη. Με τη σύμπραξη της ερμηνεύτριας των τραγουδιών του, Μαρίας Φαραντούρη, και υπό τη διεύθυνση του Ηλία Βουδούρη, θα παρουσιάσει απόψε στις 9 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το πιο πρόσφατο έργο του συνθέτη, «Ανδαλουσία».

* Το Κέντρο Πολιτισμού της νομαρχίας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό «Εσαεί εν Ροή», διοργανώνουν και παρουσιάζουν σήμερα, αύριο και την Κυριακή 23 Μαΐου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» (Εθν. Αμύνης 1), αφιέρωμα στην ορχηστική τέχνη, πλαισιωμένο από διάφορες εκδηλώσεις και με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Σήμερα και αύριο από τις 9-10.30 μ.μ. θα πραγματοποιούνται μουσικές, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις από το μουσικό συγκρότημα «Ονειροβάτες», τις θεατρικές ομάδες: Θέατρο «Λαμπιόνι», Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Ροντίδη», Θέατρο «Παράπραξις», Θεατρική Ομάδα Δραματικής Σχολής ΚΘΒΕ, θέατρο «Παράθλαση» και θέατρο «Σιγής» της ομάδας Κωφών Μακεδονίας-Θράκης και τις ομάδες και σχολές χορού: Dance Promotion Company, Χοροθέατρο Τέχνης ΧΑΝΘ, Πειραματική Ομάδα Χορού «Εσαεί εν Ροή», Δημοτική Σχολή Χορού Καβάλας, Σχολές Χορού Κατερίνας Κοτρίδου, Dance Step, Diagonal, Full Out, Big Deal, Studio Γυμναστικής και Χορού «Βαρσαμάς» και Ελληνικό Χοροθέατρο Ντίνου Φανάρα.

* Συναυλία με έργα φοιτητών των ειδικεύσεων σύνθεσης και ποιητικής του τμήματος Μουσικής θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 8.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο τελετών του πανεπιστημίου Μακεδονία. Η συναυλία δίνεται στο πλαίσιο της ημερίδας «Μουσική πράξη, λόγος και διδασκαλία και εντάσσεται στις εκδηλώσεις του Μαίου Μουσικής Μέθεξης.