Για σήμερα Σάββατο 29 Μαΐου 2010, είναι προγραμματισμένες οι εξής εκδηλώσεις:

* Διεθνής Ημέρα Προσωπικού των Ειρηνευτικών Δυνάμεων του ΟΗΕ, η σημερινή και Διεθνής Ημέρα Κυανόκρανων.

* Στις 9:30 πμ, η οικονομική εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, διοργανώνουν ΗΜΕΡΙΔΑ με Θέμα: “Ο Ορυκτός Πλούτος της Βορείου Ελλάδος”, στο ξενοδοχείο ΤΗΕ ΜΕΤ στη Θεσσαλονίκη. Η Ημερίδα θα πραγματευτεί την αξιοποίηση του υπεδάφους της Βορείου Ελλάδος.

* Στις 11 πμ, στον άξονα του πεζόδρομου της Δ. Γούναρη από τη Ροτόντα ως τη θάλασσα, αρχίζει ένα φεστιβάλ αστικού χώρου καλλιτεχνικό, ακτιβιστικό, οικολογικό, συμμετοχικό, μια ανοιξιάτικη γιορτή για τη ζωή στην πόλη, ένα παιχνίδι έκφρασης και παρέμβασης στον δημόσιο χώρο για τη διεκδίκηση ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ.

* Στις 11:30 το πρωΐ επίσκεψη στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης των παιδιών του εθελοντικού προγράμματος για ΑμεΑ «Θες να γίνουμε φίλοι» διοργανώνει το Γραφείο Νεολαίας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία του νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη και της εντεταλμένης νομαρχιακής συμβούλου στον τομέα της νεολαίας και υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων της Νομαρχίας Χριστίνας Κελεσίδου.

* Στις 5 μ.μ. στο Καυταντζόγλειο Στάδιο Θεσσαλονίκης οι αγώνες στίβου «1α Χειμωνίδεια 2010», που διοργανώνει ο Α.Σ. Ρήγας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης προς τιμήν του Κώστα Χειμωνίδη, υπό την αιγίδα της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.

* Στις 6:30 μ.μ. οι εξετάσεις στο μάθημα επιλογής όλων των κατευθύνσεων: Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

* Στις 7 μ.μ. στην αίθουσα «Παύλος Ζάννας» στο Ολύμπιον στη Θεσσαλονίκη εκδήλωση στο πλαίσιο της Φοιτητικής Εβδομάδας 2010 του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) διοργανώνει η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Αναπηρία Σήμερα» και την «Αρχιτεκτονική Επιτόπου». Θα ακολουθήσει συζήτηση. Συντονίζει ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ, Γιάννης Χατζηγώγας μαζί με φοιτητές των Τμημάτων Αρχιτεκτόνων και Κινηματογράφου του ΑΠΘ.

* Στις 7:30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού - Αθλητισμού Μίκρας (ΔΗΚΕΠΑΜ), εκδήλωση μνήμης για την Αλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς το 1453, με ομιλία που έχει θέμα: «Αλωση: Το μέγα δίδαγμα της ιστορίας» από τον καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και αντιπρόεδρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών Αθανάσιο Καραθανάση. Θα ακολουθήσει εκδήλωση με τραγούδια της Μικράς Ασίας από τη Χορωδία του Ενιαίου ΚΑΠΗ Μίκρας και τη Χορωδία του Σωματείου Μικρασιατών Κάτω Σχολαρίου.

* Στις 8 μ.μ. στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο (Παλαί ντε Σπορ) στη Θεσσαλονίκη το Διεθνές Show δυναμικών αθλημάτων «No limits», που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.

* Στις 9 μ.μ. στην Πειραματική Σκηνή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσλαονλίκη, ο σκηνοθέτης Γιάννης Παρασκευόπουλος και ομάδα νέων ηθοποιών θα ερμηνεύσουν τα sms, ένα έργο που γράφτηκε κατά τη μετάδοση μιας εκπομπής και μετρά 160 υπογραφές σε 2.000 sms.