Δυο... Γιάννηδες στα δυο πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης. Νέος πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αναδείχθηκε ο καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής και Διευθυντής του Τομέα Υδραυλικής και τεχνικής Περιβάλλοντος, Γιάννης Μυλόπουλος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των εκλογών που ολοκληρώθηκε σήμερα. Ο Γιάννης Χατζηδημητρίου εκλέχθηκε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, ο συνδυασμός του «Το Δημόσιο Πανεπιστήμιο επιμένει Ακαδημαϊκά» συγκέντρωσε ποσοστό περίπου 52% - δεν έχουν καταμετρηθεί ακόμη οι ψήφοι σε ένα εκλογικό τμήμα - έναντι του αντιπάλου του, Ανέστη Φιλιππίδη, καθηγητή του τμήματος Γεωλογίας, ο συνδυασμός του οποίου «Συμμετοχικό, Ανοιχτό και Δημιουργικό ΑΠΘ» έλαβε ποσοστό περίπου 48%.
Η νέα διοίκηση θα αναλάβει καθήκοντα από την 1η Σεπτεμβρίου του 2010 και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, με αντιπρυτάνεις την καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής, Σοφία Κουίδου - Ανδρέου, την καθηγήτρια της Θεολογικής Σχολής, Δέσπω Λιάλιου και τον καθηγητή του τμήματος Βιολογίας και διευθυντή του Τομέα Οικολογίας, Γιάννη Παντή.

Στο ΠΑΜΑΚ
Με ποσοστό 47% ο καθηγητής του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Γιάννης Χατζηδημητρίου, αναδείχθηκε ο νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ενώ η καθηγήτρια του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Παρούλα Νάσκου - Περράκη, η οποία ηγείται του σχήματος «Δύναμη Δημιουργίας», συγκέντρωσε το 43% των ψήφων.
Ο νέος πρύτανης του ΠΑΜΑΚ, ευχαρίστησε όλους όσους τον υποστήριξαν με την ψήφο τους και σημείωσε πως η επόμενη μέρα θα τους βρει ενωμένους με μοναδικό στόχο την ανοδική πορεία του πανεπιστημίου και την ανάληψη των ευθυνών που έχουν αναλάβει.
Η κ. Περράκη, φάνηκε πανευτυχής, καθώς όπως υποστήριξε δεν είχε τη στήριξη καμίας φοιτητικής παράταξης και κατάφερε να συγκεντρώσει ένα πολύ υψηλό ποσοστό, από τους απλούς φοιτητές που δεν υπάγονται κάπου.