Και σερφάρεις και ταξιδεύεις στα ΚΤΕΛ Κοζάνης!

Πρόσβαση στο διαδίκτυο, την ώρα που ταξιδεύουν, έχουν πλέον οι επιβάτες του ΚΤΕΛ Κοζάνης. Με τους φορητούς υπολογιστές τους ή τα smart phone, επωφελούνται από τη δωρεάν πρόσβαση στο internet hotspot του υπεραστικού λεωφορείου, για «σερφάρισμα» στο διαδίκτυο, έλεγχο της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, καθώς και για επικοινωνία με φίλους και συνεργάτες στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα.
Η σχετική υπηρεσία του ΚΤΕΛ Κοζάνης παρέχεται το τελευταίο δεκαήμερο, πιλοτικά, σε ένα -προς το παρόν- λεωφορείο, ως εφαρμογή του προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας». Χρησιμοποιούν την Κινητή Ευρυζωνική Πύλη Moovbox M200 ως "γέφυρα" ανάμεσα σ' ένα όχημα δικτύων υψηλής ταχύτητας δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων 3G/HSPA, EV-DO και Wi-MAX, παρέχοντας Wi-Fi πρόσβαση.
Στόχος είναι και τα 123 λεωφορεία και οκτώ τουριστικά του ΚΤΕΛ να διαθέτουν σύντομα στους επιβάτες τους δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΚΤΕΛ Κοζάνης, Ελ. Πάλλα, που μίλησε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «τα πρώτα σχόλια από φοιτητές και επιχειρηματίες που χρησιμοποιούν το λεωφορείο για τις μετακινήσεις τους είναι θετικά. Τα μόνα προβλήματα που παρατηρούνται με τη σύνδεση είναι στις σήραγγες της Εγνατίας οδού, όμως δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι' αυτό. Ευελπιστούμε, μ' αυτή μας την κίνηση, να παροτρύνουμε τους νέους ανθρώπους και τους εμπόρους να μην χρησιμοποιούν το Ι.Χ. αυτοκίνητο τους, αλλά το λεωφορείο. Θα μετακινούνται οικονομικά και παράλληλα θα μπορούν να εργάζονται καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού».
Το έργο για δωρεάν πρόσβαση σε διαδικτυακά «θερμά σημεία», με ευρυζωνικές ταχύτητες, ανέλαβε και υλοποίησε η εταιρεία Infotrip.

Σχόλια