«Ιστορικό γεγονός στις ελληνοτουρκικές σχέσεις», χαρακτήρισε ό Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, την επίσκεψη του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, στην Αθήνα. Απευθυνόμενος σε συνέδριο με θέμα την «Tουρκική διπλωματία και η περιφερειακή-παγκόσμια τάξη στις αρχές του 21ου αιώνα», που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο «Four Seasons» της Κωνσταντινούπολης, τόνισε ότι η επίσκεψη στην Αθήνα «έδωσε οριστικά νέα μορφή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις».
Ο Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι εντυπωσιάσθηκε «με την ειλικρίνεια των Ελλήνων» και σημείωσε: «Δεν υπογράψαμε αυτές τις συμφωνίες για να καταλάβουμε τα νησιά του Αιγαίου. Σχεδιάζουμε το κοινό μας πεπρωμένο, το κοινό μας μέλλον». Υπογράμμισε, τέλος, ότι «έχουμε μια ιστορική ευθύνη, να φέρουμε την Τουρκία κοντά στην ΕΕ».
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, σημείωσε τη σημασία της επίσκεψης Ερντογάν στην Ελλάδα.
Υπήρξαν, πάντως, αντιδράσεις στο θέμα της επίσκεψης, ειδικά από την αντιπολίτευση και ειδικά για όσα είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, για τις υπερπτήσεις των τουρκικών αεροσκαφών. "Δεν... άφησε τίποτα", σχολίασε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παν. Ψωμιάδης. Κι ο Θ. Καράογλου, βουλευτής της ΝΔ, πρόσθεσε: "ήταν μια επίσκεψη χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα". "Να μπορεί να υπάρχει ειλικρινής συνεργασία στην πράξη" ευχήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Σ. Καλαφάτης, όπως και ο, επίσης βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Ιωαννίδης.