Την ποινή της δεκάμηνης προσωρινής διαγραφής επέβαλε το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ στη δημοσιογράφο του Ριζοσπάστη Άννα Ανανιάδου, η οποία συμμετείχε σε διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ στην ΕΤ3, κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων, όταν και μέλη του ΠΑΜΕ ζήτησαν να μπουν στο στούντιο και να διαβάσουν ανακοίνωση.
Το θέμα πήγε στο δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ, με εισήγηση του Δ. Ντόζη, και, η πλειοψηφία των συμβούλων παρέπεμψε την Άννα Ανανιάδου στο πειθαρχικό το οποίο και αποφάσισε τη δεκάμηνη προσωρινή διαγραφή της. Έτσι, η Ανανιάδου δεν μπορεί να κατέβει στις εκλογές της ΕΣΗΕΜ-Θ, στις 17 Μαΐου 2010...
Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του Π.Α.ΜΕ. καταδικάζει "με τον πιο έντονο τρόπο την πρωτοφανή και απαράδεκτη απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης, το οποίο μετά από σχετική παραπομπή της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜΘ «τιμώρησε» με δεκάμηνη προσωρινή διαγραφή από την Ένωση, την δημοσιογράφο του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ και στέλεχος του Π.Α.ΜΕ., Άννα Ανανιάδου".
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ "είναι πρωτοφανές «συνδικαλιστές» να καταδικάζουν τη συνδικαλιστική δράση δημοσιογράφου γιατί αγωνίζεται για την ελεύθερη και δημοκρατική πληροφόρηση".
Το ΠΑΜΕ κάνει λόγο για "ολομέτωπη – ολέθρια επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση και η εργοδοσία σε ότι απέμεινε από τα δικαιώματα των εργαζόμενων", για "καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας στο λαό" και για διοικήσεις ιδιωτικών ΜΜΕ που "παίζουν αποφασιστικό ρόλο στην επιχείρηση αυτή". Υποστηρίζει, ακόμη, ότι, "μέσα στα Μέσα Ενημέρωσης βασιλεύει ο μεσαίωνας και η εργοδοτική τρομοκρατία, η λογοκρισία των απλών δημοσιογράφων".
Κατηγορεί την πλειοψηφία της ΕΣΗΕΜ-Θ με βαρείς χαρακτηρισμούς και καλεί τα σωματεία της Θεσσαλονίκης "να καταγγείλουν τη συνδικαλιστική δίωξη της συναδέλφισσας Άννας Ανανιάδου. Να απαιτήσουν την ανάκληση της. Να απαιτήσουν πραγματικά ελεύθερη και δημοκρατική πληροφόρηση"...

Για την παραπομπή της Ανανιάδου διάβασε εδώ.