Του ΗΛΙΑ ΓΑΪΤΑΝΗ

Σοκ στη Θεσσαλονίκη! Μια νεαρή αλλοδαπή έπνιξε με μία ζώνη το μόλις 5 ετών παιδάκι της και στην συνέχεια προσπάθησε να βάλει τέλος στην ζωή της! Συνέβη σήμερα Τετάρτη 19 Μαΐου 2010, το απόγευμα, στο κέντρο της πόλης.
Το αποτρόπαιο έγκλημα έγινε πριν από λίγο (γύρω στις 6.30 μ.μ.) στην καρδιά της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην οδό Κουφίτσα 13(γωνία με Αγίου Δημητρίου) στο διαμέρισμα που διέμενε η δράστης μαζί με την οικογένεια της. Σύμφωνα με τους γείτονες η σύγχρονη Μήδεια αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και λάμβανε φαρμακευτική αγωγή
Η παιδοκτονία αποκαλύφθηκε όταν οι ένοικοι του απο κάτω διαμερίσματος(η οικογένεια έμενε στον 3 όροφο) άκουσαν θόρυβο από το διαμέρισμα της αλλοδαπής γυναίκας. Αμέσως βγήκαν απτο διαμέρισμα και είδαν τον πατέρα του άτυχου παιδιού να καλεί για βοήθεια.
Ο πατέρας στην προσπάθεια του να μπει στο εσωτερικό του σπιτιού έσπασε την πόρτα καθώς η δράστης την είχε κλειδώσει από μέσα, προσπαθώντας να βάλει τέλος στην ζωή της με ένα μαχαίρι.
"Καθόμουν στο σπίτι μου και ξάφνου άκουσα δυνατά χτυπήματα και κραυγές για βοήθεια. Βγαίνω απ' το διαμέρισμά μου και βλέπω τον Λ. να μου φωνάζει: '-Πάρε το 166!'. Αμέσως καλώ το ΕΚΑΒ και μπαίνω μέσα στο σπίτι του για να δω τι έγινε. Εκεί είδα την κοπέλα μαχαιρωμένη στον λαιμό και το άτυχο παιδάκι, νεκρό, στο ντιβάνι".
Στο σημείο έσπευσαν δύο ασθενοφόρα και τέσσερα περιπολικά. Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή. Στην περιοχή είχαν μαζευτεί γύρω στους 50 πολίτες.
Η δράστης,τραυματισμένη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου και νοσηλεύεται.