Πρώτη είδηση στα διεθνή Μέσα είναι οι απεργιακές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα. Εκτενείς είναι οι αναφορές στη μαζική συμμετοχή των πολιτών στις δυναμικές διαδηλώσεις, τις βίαιες συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, την αποπνικτική από τα δακρυγόνα ατμόσφαιρα της πόλης και το τραγικό περιστατικό στο υποκατάστημα της τράπεζας Marfin, όπου τρεις άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους.
Το βρετανικό δίκτυο BBC με τίτλο "Τρεις νεκροί καθώς οι διαδηλώσεις στην Ελλάδα γίνονται βίαιες" μεταδίδει λεπτό προς λεπτό τις δραματικές εξελίξεις στην Αθήνα με συνεχείς ανταποκρίσεις.
«Τρένα, αεροπλάνα και πλοία τραβούν φρένο, καθώς οι εργαζόμενοι στις μεταφορές συμπορεύονται με τους δημοσίους υπαλλήλους που άρχισαν 48ωρη απεργία χθες» αναφέρει το BBC και προσθέτει: «Οι διαδηλωτές είναι εξαγριωμένοι από τα αυστηρά μέτρα λιτότητας με μεγάλες περικοπές κρατικών δαπανών και ταυτόχρονη αύξηση των φόρων, σε ανταπόκριση της βοήθειας ύψους 110 δισεκατομμυρίων ευρώ που δόθηκε στην Ελλάδα για να διασωθεί η οικονομία της».
Ίδιος ακριβώς είναι ο τίτλος και στο αμερικανικό CNN το οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αστυνομικές σειρήνες και η μυρωδιά από δακρυγόνα γέμισαν τους δρόμους γύρω από το ελληνικό Κοινοβούλιο, εν μέσω βίαιων διαδηλώσεων εναντίον των αυστηρών οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης. Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 20 άλλοι εγκλωβίστηκαν, όταν μία βόμβα μολότοφ έπεσε σε τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας. Και οι τρεις ήταν υπάλληλοι της τράπεζας. Οι νεκροί ανασύρθηκαν μέσα από τα χαλάσματα της τράπεζας μαζί με άλλα πέντε άτομα που διασώθηκαν».
Και προσθέτει σε άλλο σημείο: «Διαδηλωτές πετούσαν μπουκάλια στους αστυνομικούς που φρουρούσαν την τράπεζα και τους αποκαλούσαν "βασανιστές" και "ψεύτες", γιατί δεν πίστεψαν αρχικά πως υπήρχαν νεκροί άνθρωποι μέσα (στο καμένο κτίριο)».
Με έκτακτες ειδήσεις το βρετανικό Sky News ενημερώνει διαρκώς για τις εξελίξεις στο κέντρο της Αθήνας όπως και για τους θανάτους των τριών ανθρώπων, που εγκλωβίστηκαν σε κτίριο τράπεζας, στη Σταδίου, το οποίο πήρε φωτιά μετά από ρίψη μολότοφ.
Και παραθέτει τα λόγια ενός από τους διαδηλωτές ως χαρακτηριστικά των όσων συμβαίνουν στην Αθήνα: «Ο λαός είναι έξαλλος. Άνθρωποι από κάθε κοινωνική διαστρωμάτωση είναι εδώ... το μεγαλύτερο ποσοστό του θυμού κατευθύνεται προς την κυβέρνηση, η οποία απέδειξε ότι είναι πιο "δεξιά" και από εκείνη της (Μάργκαρετ) Θάτσερ».
Και το ιταλικό ειδησεογραφικό δίκτυο Ansa μεταδίδει το θάνατο των τριών ανθρώπων, ενός άνδρα και δύο γυναικών, στην τράπεζα Martin Egnatia Bank, στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας.
Το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP αναφέρει ότι «μία εθνική γενική απεργία παραλύει την Ελλάδα και τεστάρει την απόφαση της σοσιαλιστικής κυβέρνησης να προωθήσει άνευ προηγουμένου μέτρα λιτότητας που χρειάζονταν, για να αποφευχθεί η χρεωκοπία».
Το αραβόφωνο Al Jazeera έχει τίτλο «Οι ελληνικές διαδηλώσεις γίνονται βίαιες» και ξεκινάει την αναφορά του με τους τρεις ανθρώπους που έχασαν τις ζωές τους στο υποκατάστημα της Marfin. Συνεχίζει εκτιμώντας ότι στους δρόμους της ελληνικής πρωτεύουσας βγήκαν περίπου 27-40.000 άνθρωποι και πως 1.500 αστυνομικοί αναπτύχθηκαν στην Αθήνα για να επιβάλλουν την τάξη.
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι αναφορές του Reuters στα όσα συνέβησαν στην Αθήνα. «Τρεις νεκροί σε ελληνική διαδήλωση κατά των μέτρων λιτότητας» είναι ο τίτλος του δικτύου και χαρακτηρίζει τα σημερινά επεισόδια ως «τα πιο βίαια από τότε που ανέλαβε την διακυβέρνηση το Σοσιαλιστικό κόμμα τον Οκτώβριο».
Το διεθνές πρακτορείο προσθέτει ότι "μασκοφόροι νεαροί πέταξαν βόμβες μολότοφ, έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και φώναζαν "Δολοφόνοι" και "Κάψτε το Κοινοβούλιο", σε μια ένδειξη της αυξανόμενης οργής (του λαού) στα πλάνα της κυβέρνησης για περικοπές και μειώσεις των συντάξεων».
Τους τρεις νεκρούς στην πυρκαγιά του υποκαταστήματος της Marfin έχει στον τίτλο του και το Associated Press. «Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Φίλλιπος Πετσάλνικος, είπε από βήματος ότι οι νεκροί είναι δύο γυναίκες και ένας άντρας, ενώ κρατήθηκε και ενός λεπτού σιγή στην αίθουσα», προσθέτει το σχετικό άρθρο.