Μια μαύρη σημαία ανήρτησε, σήμερα (Παρασκευή 14 Μαΐου 2010) το πρωί στο μπαλκόνι έξω από το γραφείο του στο Καραβάν Σεράι, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ως ένδειξη διαμαρτυρίας χαρακτηρίζοντας ως «περίοδο πένθους» τους τελευταίους μήνες που το νέο Δημαρχιακό Μέγαρο, το οποίο έχει ήδη αποπερατωθεί, παραμένει κλειστό.
O κ. Παπαγεωργόπουλος δήλωσε ότι «είναι ντροπή αυτό το οποίο γίνεται εις βάρος των Θεσσαλονικέων. Ενώ στην Αθήνα εξαγγέλλονται νέα έργα και αναπλάσεις τεράστιων οικοδομικών τετραγώνων, στην Θεσσαλονίκη η Κυβέρνηση αρνείται να αποπληρώσει το Δημαρχείο της πόλης που είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και έχει τελειώσει εδώ και 6 μήνες και αφήνει τους Θεσσαλονικείς έξω από το σπίτι τους και ανεκμετάλλευτο το πάρκινγκ των 1.000 θέσεων»!
Όπως δήλωσε ο κ. Παπαγεωργόπουλος, ενημέρωσε, πριν ενάμιση μήνα τον ίδιο τον κ. Πρωθυπουργό αλλά δεν πήρε καμία απάντηση.
«Ως ένδειξη διαμαρτυρίας ανήρτησα σήμερα έξω από το Γραφείο μου ένα μαύρο ύφασμα για να βλέπουν οι Θεσσαλονικείς τον τρόπο με τον οποίο μας αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση και συγχρόνως έδωσα εντολή να περικοπούν έργα του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Θεσσαλονίκης και να ξεπληρώσουμε την κατασκευάστρια εταιρεία με τα χρήματα του Δήμου μας, έτσι ώστε οι Θεσσαλονικείς σε 2-3 μήνες από σήμερα να μπορούν να εξυπηρετούνται πολύ καλύτερα από ό,τι μέχρι σήμερα», δήλωσε.