Επιμένει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασ. Παπαγεωργόπουλος, ότι οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, ουσιαστικά αποτελούν "πόλεμο λάσπης", επειδή η αντίπαλη παράταξη για τις δημοτικές εκλογές, δε βρίσκει υποψήφιο, που να διεκδικήσει με αξιώσεις το δήμο Θεσσαλονίκης.
Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε, σήμερα, Τρίτη 25 Μαΐου 2010, ο κ. Παπαγεωργόπουλος υποστήριξε πως «είναι φανερό ότι η κυβερνητική παράταξη βρίσκεται σε πλήρες αδιέξοδο και έχει καταληφθεί από απελπισία. Δεν μπορεί να βρει υποψήφιο για να αντιμετωπίσει την Παράταξη της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» στις ερχόμενες Δημοτικές εκλογές και συνεχίζει τον γνωστό πόλεμο λάσπης».
Ειδικά για το θέμα της υπεξαίρεσης, είπε πως αναμασούν τα ίδια και τα ίδια κι επέμεινε ότι «ξεκίνησε το 1993 στον Δήμο Θεσσαλονίκης και την απεκάλυψε πριν 2,5 χρόνια η ίδια η Διοίκηση, μια Διοίκηση που παρέπεμψε στην Δικαιοσύνη τον ένοχο, τον απέλυσε, τον μήνυσε και του κατελόγισε το ποσόν που υπεξαίρεσε».
Ο δήμαρχος υποστηρίζει ότι «οι ίδιοι κύκλοι για να χτυπήσουν την Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης και το μεγάλο της έργο αντιμετωπίζουν τον ένοχο σαν αξιόπιστο μάρτυρα και αναπαράγουν συνεχώς τις ασυναρτησίες που λέει και ασχολούνται με τις 'ειδικές εντολές' των Αντιδημάρχων που καμία σχέση δεν έχουν με τις υπεξαιρέσεις, 'ειδικές εντολές' που δεν παρουσιάζουν καμία μα καμία εκκρεμότητα. Βεβαίως οι κύκλοι αυτοί δεν ασχολούνται με τον ίδιο τον τέως υπάλληλο του Δήμου Θεσσαλονίκης που παραδέχθηκε την ενοχή του, ούτε προσπαθούν να μάθουν πώς υπεξαιρούσε επί 15 χρόνια χρήματα της Εφορείας και των Ασφαλιστικών Ταμείων χωρίς μάλιστα να υπάρχουν διαμαρτυρίες ούτε από την Εφορεία ούτε από τα Ασφαλιστικά Ταμεία, για να μπορέσουν έτσι να βγάλουν συμπεράσματα για όλους τους ενόχους. Αυτά δεν τους ενδιαφέρουν».
Υποστήριξε, ακόμη, πως, όλους αυτούς «μόνον ο Παπαγεωργόπουλος τους ενδιαφέρει και προσπαθούν να τον πλήξουν πολιτικά, χρησιμοποιώντας ακόμη και ασυναρτησίες και τελείως φανταστικές υποθέσεις τις οποίες ξαφνικά θυμήθηκε στην τρίτη του απολογία ο υπάλληλος που παραδέχθηκε την ενοχή του, πέντε μόλις μήνες πριν τις εκλογές και αμέσως μόλις ψηφίσθηκε ο Νόμος Καστανίδη, ο υπάλληλος – καταχραστής που αποκαλύφθηκε πριν 2,5 ολόκληρα χρόνια από την ίδια τη Διοίκηση του Δήμου. Ευτυχώς ο Λαός της Θεσσαλονίκης μας γνωρίζει όλους πολύ καλά και έχει ήδη βγάλει τα συμπεράσματά του», κατέληξε.