Αποσπάσματα από την -διάρκειας πέντε ωρών- κατάθεση του πρώην ταμία του δήμου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Σαξώνη, ο οποίος κατηγορείται για την κατάχρηση άνω των 33 εκατομμυρίων ευρώ, από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, παρουσιάζει, σήμερα, ο Αγγελιοφόρος της Κυριακής. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο υπάλληλος φέρεται να υποστηρίζει ότι οι διορισμοί του δεν γίνονταν με εντολή προϊσταμένου, αλλά με εντολή "άνωθεν" και επικαλείται τις μαρτυρίες άλλων υπαλλήλων γι αυτό, επιμένει πως δεν οργάνωσε μόνος του την κατάχρηση και καταμαρτυρεί συγκεκριμένους ανθρώπους.
«Προκαλεί τη λογική του μέσου εχέφρονος ανθρώπου και δεν μπορεί να γίνει κατανοητός και πιστευτός ο ισχυρισμός ότι δήθεν εγώ και μόνον εγώ κατάφερα να κινήσω τους μηχανισμούς του δήμου και από το έτος 1998 έως το έτος 2008 υπεξαίρεσα το σύνολο του ποσού αυτού», φέρεται να αναφέρει, στο υπόμνημά του, ο πρώην υπάλληλος του δήμου Θεσσαλονίκης. Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι κατονομάζει "ως βασικό πρωταγωνιστή της υπόθεσης υψηλόβαθμο παράγοντα του δήμου" και αφήνει "σαφείς αιχμές για αντιδημάρχους και υψηλόβαθμους υπαλλήλους".
Για τους διορισμούς του, σύμφωνα με τον Αγγελιοφόρο της Κυριακής, ο Σαξώνης επικαλείται τις καταθέσεις άλλων υπαλλήλων που έχουν εξεταστεί από την επιθεωρήτρια στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης: Του προϊσταμένου της Διεύθυνσης της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου Θεσσαλονίκης, Γεώργιου Γκαϊδατζή(«Η τοποθέτηση του Π. Σαξώνη στη συγκεκριμένη θέση του διαχειριστή πληρωμών ανάγεται στο έτος 1991 και εντεύθεν, και εξακολουθεί να παραμένει στην αυτή θέση με ετήσιες αποφάσεις δημάρχου μέχρι και το 2007», φέρεται να αναφέρει ο προϊστάμενος) και του τέως διευθυντή της Ταμειακής Υπηρεσίας, Θωμά Γκόλα(«Ως προκύπτει από τις σχετικές πράξεις του δημάρχου, ο ορισμός του κυρίου Σαξώνη γινόταν απευθείας απ' αυτόν», φέρεται να επισημαίνει ο κ. Γκόλας).
Από τα όσα ειπώθηκαν είναι φανερό πλέον ότι ο δικαστικός λειτουργός πρόκειται, μέσα στις επόμενες ημέρες, να καλέσει για καταθέσεις μια σειρά μαρτύρων, οι οποίοι είτε έχουν, ήδη, καταθέσει, είτε θα καταθέσουν για πρώτη φορά. Η εφημερίδα κάνει λόγο για 15 νέες κλητεύσεις.

Το πλήρες ρεπορτάζ του Αγγελιοφόρου της Κυριακής μπορείς να το διαβάσεις με κλικ εδώ.

Στη φωτογραφία ο Π. Σαξώνης την ώρα της προσαγωγής του.