Εκθέσεις, θέατρο, μουσική και εκπαιδευτικές δράσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στις 18 Μαΐου. Αναλυτικά οι σημερινές εκδηλώσεις έχουν ως εξής:
- Στις 11 π.μ. - 12 μ.μ., 4:30 μ.μ. -5:30 μ.μ., 7:30 μ.μ. – 8:30 μ.μ.: Οργανωμένες περιηγήσεις του κοινού στις τρέχουσες εκθέσεις του Ιδρύματος «Δημήτρης Α. Φατούρος», «Δημήτρης Α.Φατούρος, Κατοικία Καζάζη στο Πανόραμα 1962-64 και 1973/ Θεσσαλονίκη, Επιλογές Εσωτερικής Επίπλωσης», καθώς και στο έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου (El Greco) «Η Στέψη της Παναγίας».

- Στις 6 παρά τέταρτο το απόγευμα θεατρική παράσταση στο καφέ «Art02» του Τελλογλείου. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος να δίνει παραστάσεις εδώ και μερικές εβδομάδες στα καφέ της Θεσσαλονίκης με τίτλο «Βάζω το θέατρο, βάζεις τον καφέ; Θέατρο στα Καφέ της πόλης» παρουσιάζεται εκείνη την ημέρα και στο καφέ του Τελλογλείου το έργο του Κώστα Μουρσελά «Εκείνος κι εκείνος» σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα. Παίζουν: Γιάννης Ηλιόπουλος και Γιώργος Καύκας.

- Στις 7:30 μ.μ. έως τις 8:30 μ.μ.: «Μια τυχαία συνάντηση...». Θεατρική δράση με αφορμή τις εκθέσεις «Δημήτρης Α. Φατούρος», «Δημήτρης Α.Φατούρος, Κατοικία Καζάζη στο Πανόραμα 1962-64 και 1973/ Θεσσαλονίκη, Επιλογές Εσωτερικής Επίπλωσης». Σχεδιασμός: Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Τελλογλείου Ιδρύματος. Υλοποίηση: Χριστίνα Πουπουλιάδου.

- Στις 8:30 μ.μ.- 9 μ.μ.: Περιήγηση στην έκθεση «Δημήτρης Α. Φατούρος, Κατοικία Καζάζη στο Πανόραμα 1962-64 και 1973/ Θεσσαλονίκη, Επιλογές Εσωτερικής Επίπλωσης» από τον ιδρυτή και διευθυντή του Μουσείου Design Θεσσαλονίκης, Στέργιο Δελιαλή.

- Στις 9 μ.μ.: Συναυλία του συγκροτήματος YOUR HAND IN MINE στον προαύλιο χώρο.

Σε όλη τη διάρκεια της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν αυτόνομα στον εκθεσιακό χώρο με αφορμή δύο ατομικές δραστηριότητες:

1. «Ματιές στον El Greco»: Εκπαιδευτική κάρτα παρακίνησης για παρατήρηση και συλλογισμό. Η δραστηριότητα αυτή αποτελεί τμήμα του κοινού εκπαιδευτικού προγράμματος «5 Ματιές στην Ανθρώπινη Μορφή» των Τμημάτων Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Κίνησης των 5 Μουσείων Θεσσαλονίκης.

2. «Γίνε κι εσύ αρχιτέκτονας!»: Στο πλαίσιο της έκθεσης «Δημήτρης Α. Φατούρος» και «Δημήτρης Α.Φατούρος, Κατοικία Καζάζη στο Πανόραμα 1962-64 και 1973/ Θεσσαλονίκη, Επιλογές Εσωτερικής Επίπλωσης» το Τελλόγλειο δίνει την ευκαιρία σε όλους τους επισκέπτες να πάρουν μέρος σε ένα κατασκευαστικό παιχνίδι πολλαπλών επιλογών. Με τη βοήθεια ενός έντυπου σχεδίου, οι επισκέπτες καλούνται να περιηγηθούν στις εκθέσεις, να συγκρίνουν, να εξετάσουν και να επιλέξουν αρχιτεκτονικά σχέδια και μακέτες, αλλά και αντικείμενα εσωτερικής διακόσμησης και επίπλωσης, ώστε να γίνουν οι «σχεδιαστές» του δικού του σπιτιού.

Διάρκεια εκθέσεων: 14 Μαϊου-13 Ιουνίου 2010. Ωρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 09.00-14.00, Δευτέρα & Τετάρτη 17.00-21.00, Σάββατο-Κυριακή 10.00-18.00.