Αντιδράσεις, από όλα τα κόμματα της Βουλής, αλλά και από τις τοπικές κοινωνίες, γνωρίζει το Πρόγραμμα Καλλικράτης. Το σχετικό νομοσχέδιο συζητείται στη Βουλή, όπου ο αρμόδιος υπουργός, Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Αυτοδιοίκησης, έκανε λόγο για περιορισμένες αντιδράσεις. Λίγο νωρίτερα, όμως, ο πρόεδρος της βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, ζητούσε από το κόμμα του να αφουγκραστεί τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών και να μην επιβάλλεται μία άποψη.
Στη συνεδρίαση της Βουλής, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, μίλησε για «κομματική μοδίστρα» που έκοψε κι έραψε στα μέτρα της κυβέρνησης.
Νέα αυξημένα δημοτικά τέλη και ανεργία θα φέρει ο Καλλικράτης για την βουλευτή του ΚΚΕ, Βέρα Νικολαΐδου.
Ο βουλευτής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, Άγγελος Κολοκοτρώνης, μίλησε για κοπτοραπτική κι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, για πρόγραμμα που εξασφαλίζει άγρια περικοπή δαπανών.

Παπανδρέου: Επανάσταση Δημοκρατίας ο Καλλικράτης
Χθες βράδυ, στη Βουλή, για τον Καλλικράτη, μίλησε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου. Όπως είπε, το πρόγραμμα Καλλικράτης είναι «προϋπόθεση για έξοδο της χώρας από την κρίση». Το χαρακτήρισε «επανάσταση δημοκρατίας», «θεμέλιο λίθο της νέας Ελλάδας που χτίζουμε», «κορυφαία πολιτική επιλογή, συνδεόμενη με την Ελλάδα της ανάπτυξης, της ευνομίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης».