Σε αποκλεισμό του τελωνείου του Ορμενίου προχωρούν από το πρωί της Πέμπτης μέχρι το απόγευμα στις 16:00 οι κάτοικοι των Δήμων Τριγώνου, Κυπρίνου και Βύσσας, αντιδρώντας στη συνένωσή τους με το Δήμο Ορεστιάδας. Συγχρόνως, θα κλείσουν όλα τα εμπορικά καταστήματα και οι υπηρεσίες.
Σύμφωνα με το δήμαρχο Τριγώνου, Μανώλη Χατζηπαναγιώτου, «οι τρεις δήμοι πληρούν τις προδιαγραφές σύμφωνα με τον "Καλλικράτη" για να αποτελέσουν από μόνοι τους έναν δήμο».
«Διαμαρτυρόμαστε γιατί θεωρούμε ασύμβατο να ενωθούμε με έναν αστικό δήμο, που έχει εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά, όπως η Ορεστιάδα και δεν θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε λόγω των μεγάλων αποστάσεων που μας χωρίζουν», πρόσθεσε ο δήμαρχος.
Το πρωί της Πέμπτης θα προχωρήσουν εκ νέου σε αποκλεισμό του τελωνείου των Κήπων και οι κάτοικοι των Δήμων Φερών και Τυχερού. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται επειδή δεν έγινε αποδεκτό το αίτημα για δημιουργία Δήμου "Παναγίας Κοσμοσώτειρας".
Οι δύο Δήμοι επιθυμούν τη συνένωσή τους σε έναν, ενώ σύμφωνα με τον "Καλλικράτη" ο δήμος Φερών ενσωματώνεται με την Αλεξανδρούπολη και ο Δήμος Τυχερού με το Σουφλί.