Για σήμερα Παρασκευή 14 Μαΐου 2010, είναι προγραμματισμένες οι εξής εκδηλώσεις:
* Ανοίγει σήμερα η αυλαία για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας.

* Λήγει σήμερα 14 Μαΐου η δημόσια διαβούλευση στην ιστοσελίδα www.opengov.gr του σχεδίου υπουργικής απόφασης του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής, που αφορά στις «Κατηγορίες παραβάσεων του νόμου 3054/2002 (ΦΕΚ 230Α’)-Ορια προστίμου ανά κατηγορία και άλλα σχετικά ζητήματα-Σφράγιση εγκαταστάσεων».

* Στις 9:30 π.μ. στο ξενοδοχείο Porto Palace στη Θεσσαλονίκη η έναρξη του Συνεδρίου «Συστήματα Στήριξης Εξωστρέφειας» που διοργανώνει το Ινστιτούτο Εξαγωγικών Ερευνών και Σπουδών του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος ΣΕΒΕ με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Ανταγωνιστικότητας του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

* Στις 9:30 π.μ. έως τις 9 μ.μ. στο αμφιθέατρο «Α. Τσιούμης» της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) ημερίδα με θέμα: «Από την εκπαίδευση του οφέλους στην παιδεία του βάθους» διοργανώνει το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ.

* Στις 11 π.μ. στο ξενοδοχείο «Portaria» στο Πήλιο η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, θα παραστεί στη συνεδρίαση των προέδρων και διευθυντών Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) και Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων (ΑΣΟ) με αποκλειστικό θέμα την ανασυγκρότηση του αγροτικού συνεταιριστικού κινήματος, στο πλαίσιο διημερίδας που διοργανώνει η ΠΑΣΕΓΕΣ

* Στις 11 π.μ. στη γωνία των οδών Μαιάνδρου και Κιλκισίου στο Ωραιόκαστρο η καταστροφή των παράνομων εμπορευμάτων (απομιμήσεις βιοτεχνικών και βιομηχανικών προϊόντων, CD αντιγράφων ήχου και εικόνας κ.λπ.) που κατέσχεσε η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης.

* Στις 11:00, στην αίθουσα Αμφιτρύων του «Μακεδονία Παλλάς», θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων (BALCINET). Σκοπός της συνεδρίαση είναι η προετοιμασία της 11ης Συνόδου Δημάρχων του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων που θα διεξαχθεί στα Τίρανα της Αλβανίας καθώς και ο καθορισμός των θεμάτων που θα συζητηθούν.

* Στις 12 το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

* Στις 12:30 μ.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου γεύμα εργασίας του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

* Στις 12:30 μ.μ. έως τις 2:30 μ.μ. στο Εθνικό Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης, Υγρός Στίβος-Επίδειξη Aqua Aerobi, με τη συμμετοχή φοιτητών και φοιτητριών ΤΕΦΑΑ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) στο πλαίσιο της φετινής 12ης Φοιτητικής Εβδομάδας του ΑΠΘ.

* Στις 3 παρά τέταρτο μετά το μεσημέρι έως τις 5 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Hilton» η συνεδρίαση του Ελληνοτουρκικού Επιχειρηματικού Φόρουμ που διοργανώνει ο ΣΕΒ με την ευκαιρία της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα μας. Στην εναρκτήρια συνεδρίαση θα μιλήσει ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης ο οποίος θα αναφερθεί στη σημασία της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας στο πλαίσιο της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας.

* Στις 3 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Hilton» συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

* Στις 4 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Hilton» η έναρξη της Ιδρυτικής Συνόδου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της οποίας θα υπογραφεί διακήρυξη και συμφωνίες.

* Στις 5 μ.μ. στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού (Μπουμπουλίνας 20-22, Αθήνα) συνεδριάζει το Συμβούλιο Μουσείων.

* Στις 6 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Hilton» συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

* Στις 7 μ.μ. στο πλαίσιο εορτασμού της Ημέρας της Οικογένειας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος θα υποστηρίξει με 3000 ευρώ 16 πολύτεκνες οικογένειες του Δήμου Θεσσαλονίκης, μια εκ των οποίων απέκτησε το 16ο παιδί της. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο του Ε’ Δημ. Διαμερίσματος (Β. Όλγας και Μαρτίου)

* Στις 7 μ.μ. στην Πλατεία Δημαρχείου (Κοτζιά), ανοιχτή συγκέντρωση του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς με ομιλητές τον πρόεδρο της Κ.Ο. Αλέξη Τσίπρα και τον Μανώλη Γλέζο.

* Στις 7:14 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Hilton» ομιλίες του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε Επιχειρηματικό Φόρουμ.

* Στις 7:30 μ.μ. στην αίθουσα τελετών της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) η αναγόρευση του διεθνούς φήμης Ιταλού συγγραφέα, καθηγητή του Πανεπιστημίου της Σιένα, Αντόνιο Ταμπούκι, σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος της Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, ως ελαχίστη αναγνώριση της προσφοράς του στις ανθρωπιστικές επιστήμες.

* Στις 8 μ.μ. στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) εορταστική εκδήλωση με τίτλο: «Παράθυρο στον κόσμο» στην οποία θα λάβουν μέρος 37 σπουδαστές από 18 χώρες που σπουδάζουν την ελληνική γλώσσα στο Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΑΠΘ.

* Στις 8 μ.μ. στο Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) εγκαινιάζονται οι εκθέσεις «ΦΑΤΟΥΡΟΣ» και «Δημήτρης Α. Φατούρος. Κατοικία Καζάζη στο Πανόραμα 1962-64 και 1973/Θεσσαλονίκη. Επιλογές Εσωτερικής Επίπλωσης».

* Στις 8:30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου συναυλία της Παιδικής Χορωδίας Πολυγύρου στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου, στο πλαίσιο του εορτασμού για την κήρυξη της Επανάστασης στη Χαλκιδική στις 17 Μαΐου 1821. Μετά από αρκετά χρόνια η Παιδική Χορωδία Πολυγύρου σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με τραγούδια από όλο τον κόσμο.

* Στις 9 μ.μ. ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της συζύγου του Εμινέ.