Γκρίζος λύκος κάνει... βόλτες πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή στην Ημαθία, την ίδια ώρα που μια αρκούδα, με δυο αρκουδάκια, πλησίασε στάνη με κατσίκες, στη Σφηκιά, προφανώς για να βρει τροφή για τα παιδιά της. Όπως μας ενημερώνουν από την Οικολογική Ομάδα Βέροιας, σε ότι αφορά τους λύκους, σε μια τουλάχιστον περίπτωση, λύκος συνεχίζει να βρίσκεται πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή και με εξοικείωση στην ανθρώπινη παρουσία.
από την ομάδα κατέγραψαν σε βίντεο και σε φωτογραφία την περίπτωση αυτή.
Από την περασμένη Πέμπτη, η Ομάδα επιβεβαιώνει ότι παρουσιάστηκε αρκούδα με δυο αρκουδάκια στη Σφηκιά Ημαθίας, στο Βέρμιο. "Λογικό είναι οι κτηνοτρόφοι της περιοχής να θορυβηθούν, χωρίς να ξέρουν πώς να αντιδράσουν, αφού η αρκούδα, βρέθηκε για δυο τουλάχιστον φορές, έξω από συγκεκριμένο στάβλο με κατσίκια, προσπαθώντας να μπεί μέσα. Το βέβαιο είναι ότι η αρκούδα δεν είναι ακίνδυνη αφού φροντίζει δυο αρκουδάκια", λένε οι οικολόγοι της περιοχής.
Οι οικολόγοι επισημαίνουν ότι "οι καραμπίνες, δεν είναι η λύση". Η οικολογική ομάδα, με ανθρώπους και οργανώσεις που ξέρουν πολύ περισσότερα για αυτά τα άγρια ζώα, συνεχίζει την προσπάθεια για να τα εντοπίσει και με κάποιον τρόπο να τα μεταφέρει σε δάσος όπου θα είναι ασφαλή τα ίδια τα ζώα, αλλά και οι άνθρωποι.

Η φωτογραφία είναι της ομάδας