Για σήμερα Κυριακή 30 Μαΐου 2010, είναι προγραμματισμένες οι εξής εκδηλώσεις:

* Ξεκινά σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις 3 Ιουνίου στο Δίον Πιερίας, το 15ο συνέδριο της Βαλκανικής Επιτροπής Στρατιωτικής Ιατρικής (ΒΕΣΙ), με κύριο θέμα: «Στρατιωτική Προληπτική Ιατρική».

* Στις 10 πμ αρχίζουν οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρων στις Νομαρχιακές Διοικούσες Επιτροπές (ΝΟΔΕ), καθώς και για την ανάδειξη προέδρων και μελών στις Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις (ΔΗΜ.Τ.Ο.) θα διεξαχθούν την Κυριακή 30 Μαΐου 2010 από τις 10.00 ως τις 19.00. Στην Α’ Περιφέρεια του Νομού Θεσσαλονίκης, οι εκλογές θα διεξαχθούν στα γραφεία των Τοπικών Οργανώσεων όπου στεγάζονται οι ΔΗΜ.Τ.Ο. Στη Β’ Περιφέρεια του Νομού Θεσσαλονίκης, οι εκλογές θα διεξαχθούν στα Βασιλικά, στη Σίνδο, στο Ζαγκλιβέρι, στα Κουφάλια, στον Τρίλοφο και το Σοχό στα γραφεία των Τοπικών Οργανώσεων, ενώ στις άλλες περιοχές οι εκλογές θα διεξαχθούν σε δημοτικά καταστήματα.

* Στις 11 πμ στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ 6ο χμ Θεσσαλονίκης – Θέρμης, διάλεξη με θέμα «Michael Faraday - James Clerk Maxwell, Βίοι Αντιπαράλληλοι» και ομιλητή τον Κωνσταντίνο Μελίδη, Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Φυσικής ΑΠΘ.

* Στις 11 πμ, ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Κλειδίου «Ο Φίλιππος» πραγματοποιεί την ετήσια χορευτική εκδήλωση «Παράδοση με θέα τη Θάλασσα», στις εκβολές του Λουδία (περιοχή Αγίου Νικολάου Κλειδίου), την Κυριακή 30 Μαΐου 2010 - ώρα έναρξης 11:00 π.μ. Η εκδήλωση περιλαμβάνει χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου καθώς και φιλοξενούμενα από άλλες περιοχές. Θα διατίθεται φαγητό και ποτό έναντι συμβολικού ποσού.

* Στις 11:30 π.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου, το δεύτερο «ΑΝΤΑΜΩΜΑ» των Βορειοηπειρωτών του Νομού Χαλκιδικής, ομιλίες καθηγητών. Θα ακολουθήσει συνεστίαση στο κέντρο «ΑΓΙΟΝΕΡΙ».

* Στις 6 μ.μ. έως τις 10 μ.μ. στους κήπους της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης (Βασ. Ολγας 198) η 5 η Εκθεση Οικολογικών, Βιολογικών και Παραδοσιακών Προϊόντων, που διοργανώνει η Νομαρχία και η εφημερίδα «Οικολογία και Περιβάλλον». Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν τα παραδοσιακά χορευτικά σχήματα: Ποντιακός Σύλλογος Καλαμαριάς «Οι Μίθριοι» (παραδοσιακούς χορούς Πόντου και Θράκης), Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πυλαίας (παραδοσιακοί χοροί Μακεδονίας), Ποντιακός Σύλλογος Φιλύρου (παραδοσιακοί χοροί Πόντου) και Κερκυραϊκή Ενωση Θεσσαλονίκης «Αγιος Σπυρίδων» (παραδοσιακοί χοροί Κέρκυρας).

* Στις 7 μ.μ., στην αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, η ομάδα του Θεατρικού Εργαστηρίου του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου θα παρουσιάσει το λαϊκό παραδοσιακό παραμύθι «Ο Σιμιγδαλένιος» σε μια θεατρική διασκευή της υπεύθυνης του εργαστηρίου Σοφίας Μελιγκοπούλου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

* Στις 7:30 μμ, η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 557 ετών από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης οργανώνει επετειακή εκδήλωση υπό τον τίτλο «Μνήμη Αλώσεως». Η εκδήλωση θα γίνει στη Σκηνή Σωκράτης Καραντινός της Μονής Λαζαριστών, στη Σταυρούπολη.

* Στις 8 μ.μ., ολοκληρώνεται η 25η Συνάντηση Μαθητικών Θιάσων που διοργανώνει ο δήμος Θέρμης. Στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου του δήμου θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης «Ταξιδεύοντας στο χρόνο – σωρός οι αναμνήσεις». Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην επέτειο των 10 χρόνων από την ίδρυση της ομάδας «Θεάτρου Όραμα».

* Στις 9 μμ , παράσταση χορού – Dance Performance με την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της ΔΗ.ΚΕ.Σ « ίρις » στις 30 - 31 Μαΐου 2010 στο Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης ,Σταυρούπολης .

* Στις 9 μ.μ., Θεατρικών συναντήσεων συνέχεια στην Καλαμαριά. Στο δημοτικό Θέατρο Μελίνα Μερκούρη παρουσιάζεται μέχρι σήμερα, 30 Μαΐου 2010, το έργο των των Θανάση Παπαγεωργίου, Παναγιώτη Μέντη, «Τελεία gr», από τη θεατρική ομάδα ΕΧ ΑΝΙΜΟ .

* Στις 9 μ.μ., θα δώσει συναυλία το 15μελές μουσικό σχήμα «Motel Selenik» στην Πλατεία Χημείου Α.Π.Θ . Η συναυλία εντάσσεται στις οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της Φοιτητικής Εβδομάδας που διοργανώνει για δωδέκατη συνεχόμενη χρονιά το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.