Να αποδοθούν ευθύνες, σε όσους έφεραν, σε αυτό το σημείο, τη χώρα, ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, από τον πρωθυπουργό, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, που άρχισε πριν από λίγο και συνεχίζεται ως αυτήν την ώρα (11.15 της Δευτέρας 3 Μαΐου 2010). Στην είσοδο της αίθουσας και στο εσωτερικό της, μπροστά στις κάμερες, και οι δυο άνδρες έκαναν λόγο για δύσκολες ημέρες:
Πρ.Δημ.: Δύσκολες μέρες...
Πρωθ.: Δύσκολες μέρες, αλλά θέλω να πιστεύω και μέρες μιας νέας αρχής
Ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε "να κάνουμε αλλαγές που έπρεπε να γίνουν εδώ και πολλά χρόνια και στο πολιτικό σύστημα και στην οικονομία μας".
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναγνώρισε πως "κάθε κρίση έχει τις δικές της δυνατότητες κι αυτή η κρίση έχει δυνατότητες για μια άλλη Ελλάδα: Της αλληλεγγύης για όλους αυτούς που υποφέρουν και θα υποφέρουν γι αυτά τα χρόνια".
Ο κ. Παπανδρέου απάντησε πως "υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες, και για τον τόπο και για το λαό, που ένα σύστημα δεν τις αξιοποίησε" κι "άφησε τόσο πλούτο να πάει χαμένος".
Η συνάντηση των κ.κ. Παπούλια - Παπανδρέου συνεχίζεται. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει το συμβούλιο αρχηγών, με θέμα την οικονομία.