Απέκτησε, επιτέλους, επτά μήνες μετά τις εκλογές και το διορισμό του, αρμοδιότητες και ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μάρκος Μπόλαρης. Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (φωτογραφία) το Προεδρικό Διάταγμα για την δημιουργία Επιχειρησιακής Μονάδας Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
Πέρα από τις μεγαλοστομίες του στιλ «στις αρμοδιότητες της Μονάδας ανήκουν ο συνεκτικός σχεδιασμός, η εποπτεία και η εφαρμογή των αναπτυξιακών στρατηγικών του ΥΠΟΙΑΝ», φαίνεται πως θα ασχολείται με το σχεδιασμό και την εφαρμογή αναπτυξιακών προγραμμάτων όπως το ΕΣΠΑ, τα ΠΕΠ, οι χρηματοδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και το Interreg.
Επίσης, σχεδιάζει και εποπτεύει σε ΣΔΙΤ, σε πολιτικές ανάπτυξης των λιμένων της Βόρειας Ελλάδας, προωθεί καινοτομικά σχέδια «πράσινης ανάπτυξης» και αειφορίας και είναι αρμόδιος για: Προώθηση περιφερειακών οικονομικών διακρατικών σχέσεων με τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη, αναπτυξιακών σχεδίων επικοινωνιακής πολιτικής και οργάνωση one stand step για πολίτες και επιχειρηματίες, προγράμματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και εποπτεία της αγοράς στη Βόρεια Ελλάδα.