Το θέμα της αποπληρωμής του νέου δημαρχιακού μεγάρου Θεσσαλονίκης, με χρήματα που θα εξοικονομηθούν από τον ίδιο το δήμο, σκοπεύει να φέρει προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. «Θα κόψουμε έργα και υπηρεσίες που είχαμε προγραμματίσει να γίνουν στην πόλη, για να πληρώσουμε το σπίτι μας. Αφού δεν πληρώνει η κυβέρνηση θα πληρώσουμε εμείς τα χρήματα που απαιτούνται για να αποκτήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης το δικό του κεραμίδι και στη συνέχεια θα περιμένουμε να μας επιστραφούν» δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο κ.Παπαγεωργόπουλος.
Το νέο δημαρχιακό μέγαρο έχει ολοκληρωθεί εδώ και 7 μήνες, ωστόσο η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στην αποπληρωμή των δύο τελευταίων δόσεων, ύψους 6,5 εκατομμύρια ευρώ, από τα συνολικά 55 εκατ. ευρώ που στοίχισε το έργο. Για το λόγο αυτό, από την περασμένη Παρασκευή η διοίκηση του δήμου έχει αναρτήσει μία μαύρη σημαία, έξω από το παλιό δημαρχείο διαμαρτυρόμενη για την καθυστέρηση καταβολής των χρημάτων.
«Πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ πληρώνει ετησίως ο δήμος για ενοίκια, ενώ ταλαιπωρούνται οι πολίτες αφού δεν υπάρχει χώρος στάθμευσης. Η μαύρη σημαία θα μείνει, για να δηλώνει το πένθος, μέχρι να στείλει η κυβέρνηση τα χρήματα για το νέο δημαρχείο», κατέληξε ο δήμαρχος.