Για σήμερα Τρίτη 25 Μαΐου 2010, είναι προγραμματισμένες οι εξής εκδηλώσεις:
* Παγκόσμια Ημέρα Αφρικής η σημερινή.

* Από σήμερα 25 έως τις 31 Μαΐου Εβδομάδα Αλληλεγγύης με τους Λαούς των Μη Αυτοδιοικούμενων Εδαφών.

* Από σήμερα 25 Μαΐου 2010 η υποβολή προτάσεων για ένταξη στη δράση «Πράσινες Υποδομές 2010» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα 2007-2013» (ΕΠΑΝ ΙΙ) του ΕΣΠΑ. Η σχετική πρόσκληση της εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ο πλήρης οδηγός του προγράμματος βρίσκονται στις ιστοσελίδες του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας www.ypoian.gr και της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας www.ggb.gr

* Λήγει σήμερα η δημόσια διαβούλευση για τον Νέο Αναπτυξιακό Νόμο του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στο: http://www.opengov.gr/ypoian

* Στις 10 π.μ. στο Γήπεδο Κριθιάς του Δήμου Ασσήρου του Δημοτικού Διαμερίσματος Κριθιάς, ο πρώτος αγώνας του 3 ου Τουρνουά Ποδοσφαίρου Δημοτικών Σχολείων Περιφέρειας Λαγκαδά με τίτλο: «Νους υγιής εν σώματι υγιεί» μεταξύ των ομάδων Κριθιά-Ασσηρος.

* Στις 10:30 π.μ. επίσκεψη του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια στην Ακρόπολη προκειμένου να ενημερωθεί για τα έργα αποκατάστασης της βόρειας πλευράς του Παρθενώνα και να επισκεφθεί την σχετική υπαίθρια φωτογραφική έκθεση.

* Στις 12 μμ , η καθιερωμένη συνάντηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης με τους δημοσιογράφους, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Βενιζέλου 45, 2ος όροφος). Θα αναπτυχθούν θέματα που αφορούν την πόλη, τον δήμο και τους δημότες.

* Στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος ΣΕΒΕ – Μοριχόβου 1, Θεσσαλονίκη – συνέντευξη Τύπου του ΣΕΒΕ για τα αποτελέσματα του συνεδρίου: «Συστήματα Στήριξης Εξωστρέφειας» που πραγματοποιήθηκε στις 14 Μαΐου 2010.

* Στις 12 μμ, το υποψήφιο πρυτανικό σχήμα: «Συμμετοχικό, Ανοιχτό & Δημιουργικό ΑΠΘ» Προσκαλεί όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας του ΑΠΘ, στην Κεντρική Εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Υποψήφιος Πρύτανης κ. Ανέστης Φιλιππίδης, καθηγητής Ορυκτολογίας – Κοιτασματολογίας, και οι υποψήφιοι αντιπρυτάνεις Βασιλική Δρόσου – Αγακίδου, Πάρις Σαββαίδης και Θεόδωρος Χατζηπαντελής θα αναπτύξουν τις θέσεις και τις προτάσεις του υποψήφιου πρυτανικού σχήματος για το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) ενόψει των εκλογών της 26ης Μαίου.

* Στη 1 μ.μ., παρουσία του Νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου συνέντευξη τύπου σχετικά με το Διεθνές Show “No limits”, που διοργανώνεται για δεύτερη φορά στη Θεσσαλονίκη υπό την αιγίδα της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.

* Στη 1:30 μμ, ο υποψήφιος Πρυτανικός Συνδυασμός «Δύναμη Δημιουργίας» με υποψήφια Πρύτανη την κ. Παρούλα Νάσκου-Περράκη, Καθηγήτρια του Τμήματος Διεθνών Ευρωπαϊκών Σπουδών, και υποψήφιους αντιπρυτάνεις τους κ. Δημήτρη Καιρίδη, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, κ. Λόη Λαμπριανίδη, Καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών και τον κ. Κωνσταντίνο Ταραμπάνη, Καθηγητή του Τμήματος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων, θα δώσει Συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να παρουσιάσει το πρόγραμμά του, στην Αίθουσα Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

* Στη 1:30 μ.μ. στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Ασφάλισης (Σταδίου 29) ενημέρωση των εμπλεκόμενων φορέων από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για την πολιτική σχετικά με το φάρμακο.

* Στις 7 μμ, στο βιβλιοπωλείο–πολυχώρο Μαλλιάρης- Παιδεία «Ανατόλια» (στη Δημητρίου Γούναρη 39, στην Καμάρα) στην ομιλία του πατρός Κωνσταντίνου Χαλβατζάκη με θέμα «Ιστορία της Σεϊλά: Γερμανική κατοχή – Η περιπέτεια μιας εβραιοπούλας» (απόσπασμα από το ανέκδοτο βιβλίο: «Ο Νωματάρχης του Βατοχωρίου»)

* Στις 7 μ.μ στο εξωτερικό χώρο της Μονής Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη, ένα εναλλακτικό event με δυναμική street κουλτούρα. Μια πραγματική γιορτή της ζωής του δρόμου, αφιερωμένη στο κοινό, από τους γνήσιους εκφραστές της. Επιδείξεις skateboard από την ελληνική ομάδα της εταιρίας Circa και φιγούρες δεξιοτεχνίας BMX, με συντονιστή τον Αλέξη Φλωράκη, γνωστό skater και συλλέκτη σανιδιών.

* Στις 7 μμ, το Ε’ Δημοτικό Διαμέρισμα στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας του τμήματος φωτογραφίας των εργαστηρίων του Ε’ Δημοτικού Διαμερίσματος. Τα εγκαίνια θα γίνουν στην αίθουσα τέχνης του Ε΄ Διαμερίσματος (Πέτρου Συνδίκα 24). Η έκθεση που θα διαρκέσει έως τις 29 Μαΐου και θα είναι ανοιχτή στο κοινό από τις 9:00-14:30 & 17:30-21:30 εκτός Σαββάτου και Κυριακής.

* Στις 7:30 μμ, το Νεανικό Σταυροδρόμι διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής των σπουδαστών του, των τμημάτων Ζωγραφικής, στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο. Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Κυριακή 30 Μαίου.

* Στις 7.30 μ.μ., στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Β. Γάκης θα απονείμει αναμνηστικά διπλώματα στους σπουδαστές των Τμημάτων Πληροφορικής που αποφοίτησαν από το Νεανικό Σταυροδρόμι του Δήμου Θεσσαλονίκης.

* Στις 8 μμ, παρουσίαση βιβλίου της Έρσης Σωτηροπούλου στον ΙΑΝΟ (Αριστοτέλους 7)

* Στις 8 μμ, το ιστορικό Λεύκωμα «ΜΑΚΑΜΠΗ Θεσσαλονίκης, 1908-2010» θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση που θα διοργανώσει το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα συνεδρίων του Κ.Ι.Θ.

* Στις 9 μ.μ. στον εξωτερικό χώρο της Μονής Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη η παράσταση από τα «Παιδιά Εν Δράσει & Circus of Madame and Monsieur», «Applause- Applause». Διάρκεια παράστασης 50 λεπτά.