Εργασίες υπογειοποίησης του δικτύου υψηλής, μέσης και χαμηλής τάσης της ΔΕΗ, εκτελεί ο δήμος Συκεών στην οδό Κρυονερίου και σε όλες τις κάθετες προς αυτήν οδούς. Εντάσσονται σε εκτεταμένο πρόγραμμα υπογειοποίησης του εναέριου δικτύου που υλοποιείται εντατικά τους τελευταίους μήνες και προβλέπει για λόγους υγείας, ασφαλείας, μείωσης της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, αλλά και αισθητικής, την απομάκρυνση των παλιών, επικίνδυνων και ακατάλληλων πυλώνων και την τοποθέτηση νέου φωτισμού. Ο προϋπολογισμός των έργων στην οδό Κρυονερίου ανέρχεται σε 150.000€.
Να σημειωθεί ότι αντίστοιχες εργασίες έχουν ήδη ολοκληρωθεί στην οδό Επταπυργίου, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα τη σκυτάλη παίρνουν η οδός Ανθέων και η περιοχή της Εθνικής Αντίστασης. Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 1.600.000€ από το δημοτικό ταμείο.
Εργασίες υπογειοποίησης του εναέριου δικτύου της ΔΕΗ έχουν γίνει και σε δεκάδες άλλους δρόμους (Ρ.Φεραίου, Ν.Παρασκευά, Οδ.Φωκά, Μ. Μερκούρη, Ζ. Γουναρίδη, Γρ. Λαμπράκη, Κεφαλληνίας, Λευκάδας, Αλεξανδρουπόλεως, Πολιτιστική Γειτονιά κατά μήκος της οδού Ελπίδος κ.ά.), με κόστος 500.000€.
Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, «με την αποξήλωση των υποσταθμών και ιστών της ΔΕΗ και την υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού διασφαλίζεται στο μέγιστο βαθμό η υγεία των πολιτών και η αποτροπή πιθανών ατυχημάτων. Παράλληλα, επιτυγχάνεται η αισθητική αναβάθμιση των περιοχών του δήμου μας. Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες τεχνικές παρεμβάσεις που υλοποιούμε και πολύ σύντομα το εναέριο δίκτυο της ΔΕΗ θα είναι παρελθόν σε πολλές γειτονιές του δήμου Συκεών».
Αξίζει να προστεθεί ότι, την ίδια ώρα συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς η κατασκευή του Αντιπλημμυρικού Αγωγού Κρυονερίου, που θα αποτελέσει «ασπίδα» προστασίας για εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους της βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης. Ο αγωγός κατασκευάζεται ταυτόχρονα με τα δίκτυα ομβρίων και λυμάτων και εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του καλοκαιριού. Η χρηματοδότησή του εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με προϋπολογισμό 9.500.000€. Το έργο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, κατεδαφίσεις δεκάδων αυθαιρέτων κτισμάτων, παραπηγμάτων και περιφράξεων, διανοίξεις δρόμων και πεζοδρομίων, κατασκευή πεζοδρομίου κατά μήκος του αγωγού, δημιουργία χώρων πρασίνου και παιδικών χαρών, φυτεύσεις 3000 δένδρων και θάμνων, κτλ. Επίσης, θα κατασκευαστούν ολοήμερο νηπιαγωγείο, η χρηματοδότηση του οποίου εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, καθώς και πολυθέσιος βρεφονηπιακός και παιδικός σταθμός.
«Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση που θα αναβαθμίσει μια υποβαθμισμένη περιοχή, μετατρέποντάς την σε ασφαλή και πράσινη κηπούπολη, με όλες τις αναγκαίες σύγχρονες υποδομές», σημειώνει ο δήμαρχος Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.