Πατέρας και δύο γιοι του κατηγορούνται για τη δολοφονία υπαλλήλου εταιρείας οδικής βοήθειας, 31 ετών, ο οποίος βρέθηκε με το κρανίο κυριολεκτικά διαλυμένο, το απόγευμα της 15ης Απριλίου 2010, σε υπόγειο νεοαναγειρόμενης οικοδομής κοντά στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ, στη δυτική Θεσσαλονίκη. Όπως προέκυψε από την έρευνα της αστυνομίας, τον σκότωσαν επειδή τους είχε απολύσει!
Η δολοφονία εξιχνιάστηκε σήμερα 4 Μαΐου 2010, το απόγευμα, από το τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας. Από την έρευνα προέκυψαν ενδείξεις κατά του 47χρονου και οι δύο γιων του, ηλικίας 23 και 24 χρόνων. Πατέρας και γιοι προσήχθησαν ως ύποπτοι και, κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, ομολόγησαν την πράξη τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι είχαν μεγάλες οικονομικές διαφορές με τον 31χρονο. Το θύμα, στο παρελθόν, τους απασχολούσε σε εταιρεία που είχε, αλλά κάποια στιγμή τους απέλυσε.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες φέρονταν να είχαν πρόθεση να απαγάγουν τον 31χρονο και να ζητήσουν λύτρα για να τον αφήσουν ελεύθερο. Μάλιστα, σκόπευαν να ζητήσουν ως λύτρα τα χρήματα που υποστηρίζουν ότι τους χρωστούσε. Όταν, όμως, τον πλησίασαν, για να εκτελέσουν το σχέδιό τους, έπιασαν καβγά μαζί του και, πάνω στη φασαρία, τον σκότωσαν.
Να σημειωθεί πάντως, ότι το θύμα έφερε σοβαρά τραύματα στο κεφάλι από τσεκούρι, καθώς και δύο τραύματα στο σώμα από κυνηγετικό όπλο.
Οι τρεις κατηγορούμενοι δεν είχαν απασχολήσει στο παρελθόν την αστυνομία. Αύριο, Τρίτη 4 Μαΐου, αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.