Τρεις «Χρυσοθήρες» συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω σε μονοκατοικία της Άνω Πόλης την οποία είχαν προηγουμένως διαρρήξει, ψάχνοντας για χρυσές λίρες με τη βοήθεια συσκευής ανίχνευσης μετάλλων. Πρόκειται για τρεις Έλληνες, ηλικίας 27, 29 και 77 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία και παραβάσεις των νόμων περί όπλων και προστασίας αρχαιοτήτων. Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, την παρουσία των τριών κατηγορουμένων αντιλήφθηκε περίοικος, ο οποίος ειδοποίησε τις Αρχές που έσπευσαν στο σημείο και έπιασαν "στα πράσα" τους δράστες.
Σε έλεγχο που έγινε στον 29χρονο βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευή εκκένωσης ρεύματος, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε ΙΧ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, το οποίο βρισκόταν κοντά στον τόπο διάρρηξης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, μία πτυσσόμενη ράβδος, ένα ζευγάρι χειροπέδες, ένα λέιζερ-στιλό, καθώς και μια συσκευή ανίχνευσης μετάλλων.
Από το Τ.Α. Άνω Πόλης - Αγίου Παύλου διενεργείται προανάκριση, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του προμηθευτή της συσκευής ανίχνευσης μετάλλων και της συσκευής εκκένωσης ρεύματος. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.