Απήγαγαν ομοεθνείς τους, ηλικίας 18 και 23 χρόνων, δυο αλλοδαποί και ζητούσαν λύτρα από τους συγγενείς των απαχθέντων. Χθες Κυριακή 2 Μαΐου 2010 το μεσημέρι, όμως, έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας.
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, παρακολούθησαν τους ύποπτους, δύο αλλοδαπούς ηλικίας 34 και 22 και τους συνέλαβαν για τα αδικήματα της αρπαγής και της εκβίασης. Αναζητούν τρίτο συνεργό τους, του οποίου τα στοιχεία ταυτότητας είναι γνωστά.
Η αστυνομική επιχείρηση άρχισε μετά από καταγγελία συγγενών των παθόντων. Η απαγωγή έγινε το βράδυ της Παρασκευής 30 Απριλίου 2010 κι από την πρώτη στιγμή οι συγγενείς είχαν μία υποψία για το ποιος μπορεί να είχε απαγάγει τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Οι δράστες είχαν επικοινωνήσει τηλεφωνικά και ζητούσαν μεγάλο χρηματικό ποσό για να τους απελευθερώσουν.
Από την έρευνα οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν σε υπόγειο διαμέρισμα στην περιοχή Χαριλάου όπου κρατούνταν οι όμηροι. Οι παθόντες απελευθερώθηκαν, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται στον εισαγγελέα.
Διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό του τρίτου συνεργού.