Για σήμερα Παρασκευή 21 Μαΐου 2010 είναι προγραμματισμένες οι εξής εκδηλώσεις:
* Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Ποικιλομορφίας για τον Διάλογο και την Ανάπτυξη η σημερινή.

* Στο Βουκουρέστι θα μεταβεί σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, προκειμένου να συμμετάσχει με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας, Teodor Baconschi και Nikolay Mladenov αντιστοίχως, στην τριμερή υπουργική συνάντηση Ελλάδας-Ρουμανίας-Βουλγαρίας. Αντικείμενο της συνάντησης αναμένεται να αποτελέσουν η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και η προώθηση της «Συνέργειας για τη Μαύρη Θάλασσα». Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Βουκουρέστι ο κ. Δρούτσας θα έχει επίσης διμερή συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρουμανίας. Οι δύο υπουργοί θα επισκεφθούν το Ιδρυμα Titulescu, όπου και θα πραγματοποιήσουν ομιλίες για τα 130 χρόνια σύναψης διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Ρουμανίας.

* Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να συμμετάσχει στην Ομάδα Εργασίας υπό τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, για την ενίσχυση του συντονισμού της ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής.

* Στο Βερολίνο θα μεταβεί σήμερα ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης, και στο Αμβούργο το Σάββατο 22 Μαΐου. Ο κ. Ξυνίδης θα παρευρεθεί στο Φεστιβάλ Θρακικών Συλλόγων Ευρώπης. Επίσης θα συμμετάσχει σε ανοιχτή συζήτηση με τα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας.

* Αφιέρωμα στην ορχηστρική τέχνη, πλαισιωμένο από μια σειρά ιδιαίτερου καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος εκδηλώσεις και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, παρουσιάζει σήμερα Παρασκευή, αύριο Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Μαΐου το Κέντρο Πολιτισμού της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό «Εσαεί εν Ροή», στο Πολιτιστικό Κέντρο «Άλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1).

* Στις 9 π.μ. έως τις 9:30 π.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο Μίκρας, επίδειξη τζούντο, από φοιτητές και φοιτήτριες του ΤΕΦΑΑ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) στο πλαίσιο της Φοιτητικής Εβδομάδας που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο.

* Στις 9:30 π.μ. έως τις 2 μ.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο της Μίκρας, αγώνες χειροσφαίρισης, με τη συμμετοχή φοιτητών και φοιτητριών του ΤΕΦΑΑΑ ΑΠΘ.

* Στις 12 το μεσημέρι Συνέντευξη Τύπου για το πρόγραμμα και τις παρεμβάσεις της «Οικολογίας-Αλληλεγγύης» ενόψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών του Νοέμβρη 2010 θα δώσουν οι συντελεστές της αυτοδιοικητικής Κίνησης, στο «Πανελλήνιον» (Λαδάδικα, 2310-567.220).

* Στις 12 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Cosco Wei Jiafu και με τον διευθύνοντα σύμβουλο της της Piraeus Container Terminal S.A., Li Keqiang.

* Στη 1:30 μ.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου, συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον πρωθυπουργό της Λιβύης, Al-Baghdadi Ali al-Mahmudi. Θα γίνουν δηλώσεις. Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.

* Στις 6 μ.μ. στην αίθουσα του Δήμου Ελληνικού συνεδριάζει η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα: «Το Πρόγραμμα Καλλικράτης και ο αγώνας του Δήμου Ελληνικού».

* Στις 6 μ.μ. στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο ΑΠΘ, αγώνας επίδειξης αντισφαίρισης, στο πλαίσιο της Φοιτητικής Εβδομάδας που διοργανώνει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

* Στις 7.30 μ.μ., η διεύθυνση Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει παρουσία του Δημάρχου Β. Παπαγεωργόπουλου την καθιερωμένη τελετή απονομής βραβείων από το κληροδότημα «Ιωάννου και Βασιλείας Καραγιάννη» σε αριστούχους μαθητές του σχολικού έτους 2008-2009, όλων των Γυμνασίων και Λυκείων που ανήκουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.

* Στις 8:30 μ.μ. συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, με τον υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας, Vuk Jeremic, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις και δείπνο εργασίας.

* Στις 9 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ) θα παρουσιάσει σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση το πιο πρόσφατο έργο του Μίκη Θεοδωράκη, Ανδαλουσία (2009). Η βραδιά είναι αφιερωμένη στην αειθαλή μουσική δημιουργία του Μίκη Θεοδωράκη, του "διεθνούς" Ελληνα συνθέτη που αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα σημαντικό κεφάλαιο της μουσικής και κοινωνικοπολιτικής Ιστορίας της Ελλάδας. Με την ΚΟΘ θα συμπράξει η Μαρία Φαραντούρη, η εμβληματική ερμηνεύτρια των τραγουδιών του, τα οποία γαλούχησαν γενεές επί γενεών εντός και εκτός ελληνικών συνόρων. Στο πόντιουμ θα ανεβεί ο αρχιμουσικός Ηλίας Βουδούρης.