Βράβευσαν πρωταθλητή της ενόργανης

Τον πρωταθλητή της ενόργανης γυμναστικής Βασίλη Τσολακίδη, που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής στο Μπέρμινχαμ της Αγγλίας, βράβευσε σήμερα το Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, κατά την έναρξη της προγραμματισμένης του συνεδρίασης, στην αίθουσα του νομαρχιακού συμβουλίου.
«Σ’ αυτή τη γκρίζα πραγματικότητα που βιώνουμε, η βράβευση του Πρωταθλητή της ενόργανης γυμναστικής Βασίλη Τσολακίδη δίνει μια νότα ελπίδας και αισιοδοξίας, μας οπλίζει με δύναμη και κουράγιο, αποδεικνύει, πως η Ελλάδα μας διαθέτει μια πολύτιμη μαγιά, ένα ανεξάντλητο κεφάλαιο που δεν κινδυνεύει από καμιά χρεοκοπία, τα υπέροχα παιδιά της, που την κάνουν περήφανη σε ολόκληρο τον κόσμο», τόνισε ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος εξήρε την προσωπικότητα του αθλητή. Την τιμητική πλακέτα απένειμαν στο Βασίλη Τσολακίδη οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Ντίνος Κούης και Κυριακή Γιαννακίδου.
Ο Βασίλης Τσολακίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1979 και μεγάλωσε σε μία πολύτεκνη οικογένεια. Το 1987 ξεκίνησε τον αθλητισμό στην ενόργανη γυμναστική στον αθλητικό σύλλογο Πυραμίδα Σταυρούπολης. Το 1991, μετά από συνεχείς νίκες σε πανελλήνια πρωταθλήματα, μπήκε στην Εθνική ομάδα ενόργανης γυμναστικής και από τότε ξεκίνησε να μας εκπροσωπεί στο εξωτερικό σε μεγάλες διοργανώσεις. Έπειτα από μεγάλο αγώνα, με πείσμα και αγάπη στον αθλητισμό, γνώρισε μεγάλες επιτυχίες, κυρίως στο δίζυγο, όργανο στο οποίο ξεχώρισε από την αρχή της αθλητικής του καριέρας.
Το 1997 αναδείχθηκε 1ος στη Βαλκανιάδα στη Θεσσαλονίκη, το 2001 1ος στους Μεσογειακούς στην Τυνησία και 7ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Γάνδη. Το 2004 αναδείχθηκε 1ος σε αγώνα παγκοσμίου κυπέλλου στο Κότμπους της Γερμανίας, το 2005 διακρίθηκε 6ος σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Μελβούρνη και την ίδια χρονιά 2ος στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Στουτκάρδη της Γερμανίας. Το 2006 διακρίθηκε 4ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Δανία. Το 2008 διακρίθηκε 3ος σε γκραν πρι στη Γλασκώβη και 8ος στο ΠανευρωπαΪκό Πρωτάθλημα στη Λοζάνη. Το 2009 διακρίθηκε 3ος στο γκραν πρι στο Παρίσι και αμέσως μετά από 10 μέρες αναδείχθηκε 2ος στο τελευταίο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στο Μπέρμινχαμ της Αγγλίας.
Ο Βασίλης Τσολακίδης έχει χαρίσει το όνομά του σε δύο ασκήσεις στο δίζυγο στον παγκόσμιο κώδικα ενόργανης γυμναστικής, εκτελώντας τες πρώτος. Μέχρι τώρα κανένας άλλος αθλητής δεν έχει καταφέρει να τις εκτελέσει, λόγω της μεγάλης δυσκολίας που έχουν.
Είναι παντρεμένος με τη Γεωργία Στράκα, η οποία ήταν αθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής, και έχουν πλέον 4 παιδιά.
Συνεχίζει τον αθλητισμό με το ίδιο πείσμα και αγάπη όπως κάνει εδώ και 24 χρόνια. Ανήκει στο σύλλογο του Διαγόρα Αμπελοκήπων, όπου προπονούνται δύο από τα παιδιά του.

Σχόλια