Η έκφραση "εκκλησίες δεν κλέβω", αποκτά νέα διάσταση. Γιατί μπορεί εκκλησίες να μην κλέβουμε, κατηχητικά, όμως; Ακόμη και οι ενοριακές νεανικές εστίες, οι αίθουσες, δηλαδή που γίνονται τα κατηχητικά σχολεία, έγιναν... στόχος διαρρηκτών. Πριν από δέκα μέρες, άγνωστοι διέρρηξαν το κατηχητικό του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Σταυρουπόλεως. Ο άγνωστος δράστης άρπαξε ένα πλέι στέισον και μια οθόνη, με δυο τηλεχειριστήρια. Η διάρρηξη καταγγέλθηκε στην αστυνομία -χωρίς να γίνει μήνυση.
Σήμερα το πρωί, όμως, διαπιστώθηκε νέα διάρρηξη, στο κατηχητικό του Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου(φωτογραφία), στις εργατικές κατοικίες της Νέας Ευκαρπίας. Από το χώρο οι άγνωστοι διαρρήκτες πήραν τη μικροφωνική εγκατάσταση και τα ηχεία.
Στην πρώτη περίπτωση οι δράστες μπήκαν από το παράθυρο(από τα δακτυλικά αποτυπώματα φαίνεται ο δράστης να είναι ένας), ενώ στη Νέα Ευκαρπία από την πόρτα, αφού έσπασαν την κλειδαριά.
Οι υπεύθυνοι του Ιερου Ναού Αγίου Ελευθερίου τοποθέτησαν, ήδη, σιδεριές στα παράθυρα. Το ίδιο σκέφτονται να κάνουν και στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης, καθώς επίσης και να τοποθετήσουν συναγερμό.