ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η οδύσσεια μιας …κουζίνας και η αφάνταστη ταλαιπωρία μιας οικογένειας, είναι το τελευταίο …δράμα που παίχτηκε στο κατάστημα ηλεκτρικών ειδών «Κ...» στη περιοχή ΙΚΕΑ Θεσσαλονίκης. Η κάκιστη εξυπηρέτηση που είχε ως αποτέλεσμα την απίστευτη ταλαιπωρία μιας οικογένειας που έμεινε χωρίς κουζίνα, εξαιτίας …παρανόησης στην παραγγελία από μια πωλήτρια. Και ενώ η οικογένεια αναγκαζόταν να τρέφεται με …ντιλίβερι –φυσικά με οικονομική επιβάρυνση- αποφάσισαν να ακυρώσουν την παραγγελία από τον «Κ...» για να βρούνε τη ….λύτρωση στο ανταγωνιστικό κατάστημα ηλεκτρικών ειδών «Σ...» και μάλιστα ετοιμοπατάδοτη!
Διαβάστε όλο το ιστορικό της ταλαιπωρίας της οικογένειας από το προσωπικό του «Κ...» και πως χάλασε η δουλειά για ένα 100αρικο και πώς την πήρε ο «Σ...». Επειδή μια πωλήτρια δεν κατάλαβε ότι η κουζίνα που ήθελε η πελάτισσα είναι εντειχισμένη και όχι απλή!


Όλα άρχισαν πριν από ένα μήνα, όταν οι γονείς της συζύγου αποφάσισαν να κάνουν δώρο μια καινούργια κουζίνα στο ζευγάρι. Πελάτες του «Κ...» τόσο οι γονείς, όσο και το ζευγάρι, πήγαν καμαρωτοί καμαρωτοί στο υποκατάστημα αεροδρομίου, στο ΙΚΕΑ. Χαμόγελα κακό, περάστε τι κάνετε και τα γνωστά, από το προσωπικό. Για τους γονείς και τη κόρη τους όλα ήταν γνωστά και φιλικά! Άλλωστε ήταν πελάτες, από φορητό cd μέχρι και τηλεοράσεις plasma!
Μόλις μπήκαν στο κατάστημα του «Κ...» στη περιοχή ΙΚΕΑ Θεσσαλονίκης, έτρεξαν βουρ στις κουζίνες, άλλωστε γνώριζαν το δρόμο, αφού η σύζυγος τις …χαλβάδιαζε σε κάθε επίσκεψη. Η πωλήτρια τους υποδέχθηκε όλο χαρά. Χαρά και η σύζυγος η οποία ενημερώνει την υπάλληλο ότι θέλει κουζίνα εντoιχισμένη. Μη τα πολυλογούμε, όλα πήγαν καλά και η σύζυγος ανακοίνωνε το ίδιο βράδυ στον σύζυγο ότι παρήγγειλαν μια απίθανη κουζίνα μάρκας Korting η οποία θα βρίσκεται στο σπίτι τους σε 10 εργάσιμες μέρες. Μάλιστα ο Κωτσόβολος θα πάρει για ανακύκλωση την παλιά κουζίνα και με μια μικρή επιβάρυνση θα στείλει και τον ηλεκτρολόγο να τη συνδέσει. Όλα καλά και όλα τέλεια!
Μέχρις εδώ όλα καλά. Ο πατέρας της συζύγου, πληρώνει μετρητά 300 ευρώ και βάζει δόσεις μέχρι τα 670 ευρώ που ήταν η τελική τιμή με τις εκπτώσεις. Όλα καλά!
Όλα καλά, αλλά …οι μέρες περνούσανε και ούτε φωνή ούετ ακρόαση! Πάει και η 10η εργάσιμη, πάει και η 11η εργάσιμη κλπ κλπ. Την 15η εργάσιμη κατά τας γραφάς! Η σύζυγος επικοινωνεί με το κατάστημα και οι υπεύθυνοι τα ρίχνουν την εταιρία Korting που δεν του παραδίδει!
Σ.Σ. εδώ κάτι δεν πήγε καλά αφού ο «Κ...» είναι μέλος της μεγάλης ευρωπαϊκής αλυσίδας «E...» και είναι κομματάκι δύσκολο να μην τους παραδίδει κάποια εταιρία. Αλλά τέλος πάντως, αποδείξεις δεν υπάρχουν και μη λέμε …κακές κουβέντες!!!
Ένα μήνα μετά την παραγγελία τη σύζυγο την τρώνε τα …φίδια! Κουζίνα γιοκ! Μάλιστα πατέρας και κόρη έγιναν έξαλλοι όταν τους τηλεφώνησαν από το κατάστημα του «Κωτσόβολου» επειδή δεν είχαν πληρώσει την πρώτη δόση!!! Άκου θράσος ακόμα δεν είχαν παραλάβει οι άνθρωποι τη κουζίνα που πλήρωσαν!
«Πέφτουν» μερικές τηλεφωνικές διαμαρτυρίες και ξαφνικά «έρχεται» το σωτήριο τηλεφώνημα. Ένα μήνα και πλέον της παραγγελίας, δηλαδή δύο με τρεις εβδομάδες εκτός χρόνου! «Η νέα σας κουζίνα θα έρθει στις 24 Μάιου την επομένη της Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος (ημέρα αργίας) αλλά προϋπόθεση είναι η παλιά κουζίνα να έχει αποσυνδεθεί!
Τώρα, αργία που θα βρούνε ηλεκτρολόγο οι άνθρωποι; Τέλος πάντων, υποχρεώνονται σε έναν γνωστό ο οποίος το βράδυ της Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος και μετά την εκδρομή του τριημέρου, αποσυνδέει την παλιά κουζίνα. Και το ζευγάρι αισθάνεται τυχερό! Αμ δε!
Την επομένη το πρωί, φθάνουν οι μεταφορείς του «Κ...» και φέρνουν τη νέα κουζίνα. Παίρνουν την παλιά και όλοι είναι ευτυχισμένοι. Και όλοι δίνουν τόπο στην οργή για την καθυστέρηση της παράδοσης. Ο τεχνικός από τον «Κ...» θα ερχόταν την επομένη, δηλαδή την Τετάρτη 25 του μηνός να τη συνδέσει.
Το ζευγάρι αισθάνθηκε ευτυχισμένο για ακόμα μια φορά, όταν το μεσημέρι της 24ης τηλεφώνησε ο τεχνικός και ενημέρωσε ότι θα φθάσει σπίτι σε λίγη ώρα, επειδή ακυρώθηκε ένα ραντεβού. Τέλεια η νέα κουζίνα θα συνδεθεί και μάλιστα μια μέρα νωρίτερα! Αμ δε…
Ωστόσο ο τεχνικός ενημερώνει το ζευγάρι ότι η κουζίνα αυτή που τους έστειλε ο «Κ...», δεν είναι εντoιχισμένη, είναι μια απλή κουζίνα και δεν μπορεί να την τοποθετήσει αφού θα πρέπει να κόψει το έπιπλο της κουζίνας!
Και εδώ αρχίζει μεγάλη η ταλαιπωρία του ζευγαριού και των πεθερικών!
Την Τρίτη, 24 του Μαίου, το ζευγάρι πάει ολοταχώς στο υποκατάστημα του «Κ...» στη περιοχή ΙΚΕΑ της Θεσσαλονίκης (αεροδρόμιο) για να αλλάξουν τη κουζίνα! Οι υπεύθυνοι προϊστάμενοι προσπαθούν να τους πείσουν ότι …δεν είναι ελέφαντες, αλλά προφανώς η αγανάκτηση του ζευγαριού τους έκανε να σκεφτούν πιο λογικά και να συζητήσουν!
Μια άλλη πωλήτρια ψάχνει κουζίνα ετοιμοπαράδοτη, αφού το ζευγάρι δεν είναι δυνατόν να μείνει χωρίς κουζίνα για ακόμα ένα μήνα! Ψάχνουν, ψάχνουν, ξαναψάχνουν, αλλά τίποτα! Τους ενημερώνουν τελικά ότι η μοναδική ετοιμοπαράδοτη μάρκας «Bosch» κουζίνα (εντειχισμένη αυτή τη φορά) κοστίζει 1067 ευρώ! Τους λένε ότι θα τα βρούνε την επόμενη μέρα και όλα κάλα!
Τελικά το ζευγάρι, με τον πατέρα της συζύγου, που πληρώνει ως δώρο τη κουζίνα, πήγαν ξανά την επομένη, στο υποκατάστημα του «Κ...», αυτό στο ΙΚΕΑ στο αεροδρόμιο στη Θεσσαλονίκη. Η πωλήτρια και η προϊσταμένη, τους ανακοίνωσαν ότι υπάρχει ετοιμοπαράδοτη η κουζίνα Bosch. Μάλιστα από τη τιμή προσφοράς, είναι 1067 ευρώ, τους κάνουν επιπλέον έκπτωση 15% και η τελικά τιμή διαμορφώνεται στα 900 ευρώ, με παράδοση σε δύο εργάσιμες μέρες, δηλαδή την Παρασκευή. Τιμή 200 ευρώ μεγαλύτερη από την αρχική παραγγελία με την πρώτη κουζίνα που δεν ήταν η σωστή. Το ζευγάρι πρότεινε συμβιβασμό στα 800 ευρώ, αφού θεώρησαν ότι ταλαιπωρήθηκαν πολύ, τόσο με την καθυστέρηση όσο και με τη λάθος παράδοση της κουζίνας. Μάλιστα δέχθηκαν να πληρώσουν και 100 ευρώ περισσότερα από την αρχική τιμή της πρώτης κουζίνας δηλαδή 700 ευρώ.
Τελικά οι υπάλληλοι του «Κ...» ήταν ανένδοτοι. Δεν κατέβαιναν ούτε ευρώ. 900 ή τίποτα. Και έτσι το ζευγάρι, ακύρωσε την παραγγελία! Τίποτα δηλαδή!
Για την ιστορία, αμέσως μετά πήγαν στον Σ..., και αγόρασαν μια εντειχισμένη κουζίνα Electrolux στη τιμή των 650 ευρώ και παραδοτέα την επόμενη μέρα το μεσημέρι, δηλαδή την Πέμπτη 26 Μαίου! Και όλα καλά, επιτέλους θα φάνε σπιτικό φαί οι άνθρωποι!