ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ

Περίπου 50 μαθητές της Σχολής Τυφλών, μαζί με τους κηδεμόνες τους, πραγματοποίησαν, σήμερα Τρίτη 25 Μαΐου 2010, το πρωί, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της σχολής, στην οδό Βασ. Όλγας. Διαμαρτύρονται για το ότι η σχολή "έχει αφεθεί στο έλεος του Θεού", καθώς δεν δίνονται χρήματα από την πολιτεία για τα τρέχοντα έξοδα, με αποτέλεσμα ακόμη και μέρος του προσωπικού να παραμένει απλήρωτο.
Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία, μπροστά από τη Σχολή Τυφλών, κι έκλεισαν για λίγα λεπτά την οδό Βασιλίσσης Όλγας, με κύριο αίτημα την εξασφάλιση του αυτόνομου χαρακτήρα της Σχολής. Επίσης, ζητούν άμεση εξόφληση του ελλείμματος του Ιδρύματος και η εξασφάλιση του εκπαιδευτικού και προνοιακού χαρακτήρα του για όλες τις ηλικίες.
Ο Δημήτρης Κοκόλης, αντιπρόεδρος της Ενωσης τυφλών βορείου Ελλάδας δήλωσε ότι οι μαθητές και οι κηδεμόνες της Σχολής Τυφλών «θα επαναλάβουν και αύριο την καθιστική διαμαρτυρία και την Πέμπτη θα διαμαρτυρηθούν μπροστά στο κτίριο της Γενικής γραμματείας Μακεδονίας- Θράκης».