Τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με την αστυνομία τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη σε χωριό που βρίσκεται κοντά στα σύνορα των Σκοπίων με το Κόσοβο. Αυτό ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της γειτονικής χώρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία της γειτονικης χώρας, αστυνομική περίπολος παρακολουθούσε μικρό φορτηγό το οποίο μετέφερε παράνομο οπλισμό. Οι επιβαίνοντες στο φορτηγό δεν σταμάτησαν στον έλεγχο της αστυνομίας και άρχισαν να πυροβολούν κατά των αστυνομικών. Από την ανταλλαγή πυροβολισμών σκοτώθηκαν τέσσερα άτομα που επέβαιναν στο φορτηγό. Δεν υπήρξαν θύματα από τη μεριά της αστυνομίας.
Το χωριό Ράντουσα όπου έγινε το επεισόδιο κατοικείται ως επί το πλείστον από Αλβανούς. Πριν από περίπου δύο εβδομάδες η αστυνομία της ΠΓΔΜ ανακάλυψε τέσσερις κρύπτες με μεγάλη ποσότητα οπλισμού, σε ένα άλλο σημείο κοντά στα σύνορα της ΠΓΔΜ με το Κόσοβο. Οι κρύπτες φυλάσσονταν από ομάδα ενόπλων η οποία κατάφερε να διαφύγει αφού αντάλλαξε πυροβολισμούς με την αστυνομία.
Τα σενάρια, για τη δράση των ΟΥΤΣΕΚΑδων στην περιοχή, δίνουν και παίρνουν...