Για σήμερα Παρασκευή 7 Μαΐου 2010 είναι προγραμματισμένες οι εξής εκδηλώσεις:
* Αναχωρεί σήμερα για τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

* Κλειστά για δεύτερη ημέρα σήμερα τα φαρμακεία σε ολόκληρη τη χώρα.

* Σύμφωνα με ανακοίνωση του Cedefop αναβάλλεται η ημερίδα που είχε προγραμματιστεί για σήμερα για την Ημέρα της Ευρώπης.

* Αρχίζουν σήμερα στο Στρατόπεδο Κόδρα στην Καλαμαριά και θα διαρκέσουν έως και την Κυριακή 9 Μαΐου, οι τριήμερες εκδηλώσεις Λόγου και Τέχνης για τον Πολυπολιτισμό και την Αρση της Ξενοφοβίας που διοργανώνονται από το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), σε συνεργασία με το πολυγλωσσικό περιοδικό «Πολύδρομο» και με τη στήριξη του Δήμου Καλαμαριάς και τη ΜΚΟ Praksis.

* Στις 9 π.μ. στην έδρα του ΚΚΕ στον Περισσό η έναρξη του 10ου Συνεδρίου της ΚΝΕ

* Στις 9:30 π.μ. συνάντηση της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Κατσέλη, με τον πρόεδρο του ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), Τάσο Γιαννίτση, και με μέλη της διοίκησης του ομίλου.

* Στις 10.00 π.μ. στην παιδική βιβλιοθήκη του Βαφοπουλείου η ομάδα «Μουσικό Παραμύθι» θα παρουσιάσει ένα μουσικοπαιδαγωγικό πρόγραμμα με στόχο τη γνωριμία των παιδιών με τα όργανα της ορχήστρας και την κλασσική μουσική. Η είσοδος είναι ελεύθερη .

* Στις 10.00 π.μ., «Το έργο των ξένων αρχαιολογικών σχολών στην Ελλάδα» είναι το θέμα της ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης έως τις 14.00.

* Στις 11 π.μ. συνάντηση του υφυπουργού Εξωτερικών Σπύρου Κουβέλη με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β'.

* Στις 11 π.μ. κλείνουν όλα τα καταστήματα της Marfin Bank προκειμένου οι εργαζόμενοι να παραστούν στις κηδείες των τριών συναδέλφων τους που έχασαν τη ζωή τους στις 5 Μαΐου στο κατάστημα της Marfin στην οδό Σταδίου από πυρκαγιά μετά τη ρίψη Μολότωφ.

* Στις 12 το μεσημέρι και μετά, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν οι τράπεζες εις ένδειξη πένθους για τα τρία θύματα της Marfin Bank.

* Στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία των Οικολόγων-Πρασίνων στη Θεσσαλονίκη (Πλάτωνος 1 και Εγνατία) συνέντευξη Τύπου του κόμματος με τις θέσεις του για τα νέα μέτρα.

* Στις 12.30 στο πλαίσιο της Γιορτής της Μητέρας ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Πρασίνου Ν. Παπαγιαννόπουλο θα επισκεφθεί το Ε΄ ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης (Αλεξανδρείας 27) όπου θα μοιράσει γλαστράκια με λουλούδια στις γυναίκες. Στη συνέχεια, στις 13.00, θα μεταβεί στην διασταύρωση των οδών Τσιμισκή και Ικτίνου, στο κέντρο της πόλης, όπου θα μοιράσει γλαστράκια με λουλούδια στις διερχόμενες γυναίκες.

* Στη 1:30 μ.μ. ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας θα δεχθεί στο υπουργείο των πρέσβη της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης στην Ελλάδα, Dr. Sc. Boro Bronza.

* Στις 6 μ.μ. στον Πύργο της Παιδαγωγικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) ημερίδα με θέμα: «Παιδί και Οικογένειες: Συνομιλώντας με συγγραφείς παιδικών βιβλίων», διοργανώνει το Κέντρο Ενταξιακής Πολιτικής της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ.

* Στις 7 μ.μ. στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα συμμετάσχει στην άτυπη σύνοδο κορυφής των ηγετών των κρατών-μελών της Ευρωζώνης.

* Στις 8 μ.μ., «Ας πούμε αντίο σε μια εποχή...», υποστηρίζουν νέα παιδιά που συμμετέχουν στη 15η ετήσια έκθεση μαθητικής φωτογραφίας. Εγκαινιάζεται στις 8 το βράδυ στο Κέντρο Ιστορίας στην πλατεία Ιπποδρομίου και θα διαρκέσει έως τις 21 Μαΐου.

* Στις 8 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο Μυθιστορία (Γεωργίου Βαφόπουλου 20) παρουσιάζεται απόψε το νέο βιβλίο του Κυριάκου Αθανασιάδη με τίτλος «Κακορραφίες, το έπος».

* Στις 9 παρά τέταρτο στο Δημοτικό Θέατρο «Ανετον» της Θεσσαλονίκης η Διατμηματική Θεατρική Ομάδα «Βουβό Χειροκρότημα», παρουσιάζει το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Η Αυλή των Θαυμάτων». Είσοδος ελεύθερη

* Στις 9 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης η αρμενικής καταγωγής δεξιοτέχνης πιανίστα Κριστίν Τοκατλιάν θα συμπράξει με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ) στο συναρπαστικό Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα του Aram Κhachaturian. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης τις Τρεις χορευτικές Μικρασιατικές εικόνες για ορχήστρα εγχόρδων και gran cassa, έργο 58 του Φίλιππου Τσαλαχούρη. Το έργο θα παρουσιαστεί σε Α΄ εκτέλεση από την ΚΟΘ. Επίσης σε Α' εκτέλεση από την ΚΟΘ, θα παρουσιαστεί στη συναυλία η μεγαλειώδης και εξαιρετικά δημοφιλής 5η Συμφωνία του Sergei Prokofiev. Την ΚΟΘ θα διευθύνει ο αρχιμουσικός Νίκος Αθηναίος.

* Στις 10.30 μ.μ., Κινηματογραφικό Πανόραμα στο Ολύμπιον: Τη βραβευμένη ταινία «Στρέλλα» του Πάνου Κούτρα περιλαμβάνει σήμερα το πρόγραμμα του 12ου Πανοράματος για την Ομοφυλοφιλία.