Για σήμερα Τρίτη 4 Μαΐου είναι προγραμματισμένες οι εξής εκδηλώσεις:
* Αρχίζει σήμερα στην Κωνσταντινούπολη ο 43ος γύρος διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας.

* Στο Ντουμπάϊ βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, για την ταξιδιωτική έκθεση Arabian Travel Market. Εκεί μεταξύ άλλων θα συναντηθεί με τον γενικό διευθυντή του Οργανισμού Τουρισμού και Εμπορικού Marketing του Ντουμπάϊ Ηνωμένων Εθνών, Κhalid Bin Sulayem, καθώς και με tour operators.

* Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται από σήμερα έως τις 6 Μαΐου ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος, προκειμένου να συμμετάσχεις την σύσκεψη της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ενωσης (European Union Military Committee) σήμερδα, καθώς και στη Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ (Military Committee) στις 5 και και 6 Μαΐου.

* Συνέρχεται από σήμερα έως και την Πέμπτη 6 Μαΐου η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 153ης Συνοδικής Περιόδου, για να ασχοληθεί με θέματα της ημερησίας διατάξεως.

* Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη συμμετοχή στην ημερίδα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης ΕΒΕΘ με θέμα: «Οι ρυθμίσεις των άρθρων 99-106 του νέου Πτωχευτικού Κώδικα και η σημασία τους για τον επιχειρηματικό κόσμο», είναι το θέμα της ημερίδας που διοργανώνουν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και η Δικηγορική Εταιρία «ΝΟΜΟS», αύριο στις 6:30 μ.μ. στο ΕΒΕΘ (Τσιμισκή 29, Θεσσαλονίκη). Πληροφορίες στο τηλ.: 2310-370-132.

* Σαρανταοκτάωρη απεργία πραγματοποιούν από σήμερα η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων ΑΔΕΔΥ , η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας ΔΟΕ , η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης ΟΛΜΕ και το Εθνικό Κέντρο Αμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ). Ματαιώσεις πτήσεων λόγω της απεργίας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ).

* Εικοσιτετράωρη απεργία έχει κηρύξει για σήμερα το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού Υπουργείου Πολιτισμού.

* Από τις 9:30 π.μ. αλεπάλληλες συναντήσεις της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Κατσέλη, με εκπροσώπους ακτοπλοϊκών εταιρειών BLUE STAR FERRIES, ANEK-HELLENIC SEAWAYS, AEGEAN SPEED LINES και MINOAN LINES, και με το προεδρείο του Συλλόγου «Τρίαινα».

* Στις 9:30 π.μ. στη Ρόδο, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής, θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών συνάντησης εργασίας για την αξιολόγηση του κινδύνου των δασικών πυρκαγιών και τους τρόπους πρόληψής τους που διοργανώνει το υπουργείο από σήμερα έως και την Πέμπτη 6 Μαΐου.

* Στις 10 π.μ. στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (Πειραιώς 40), συνέντευξη Τύπου της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου.

* Στις 10 π.μ. στην είσοδο του υπουργείου Πολιτισμού, συγκέντρωση του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού Υπουργείου Πολιτισμού.

* Στις 10:30 π.μ. στη συμβολή των οδών Πατησίων και Χαλκοκονδύλη συγκέντρωση εκπαιδευτικών και πορεία προς τη Βουλή.

* Στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ και των Ομοσπονδιών των Εκπαιδευτικών.

* Στις 12 το μεσημέρι Συνέντευξη τύπου του δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασ. Παπαγεωργόπουλου, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, για θέματα που αφορούν το λαό της πόλης

* Στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) – πλατεία Μοριχόβου 1, Λαδάδικα, κοινή συνέντευξη Τύπου του ΕΣΘ, της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Σωματείων Θεσσαλονίκης (ΟΒΣΘ) και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ), στο πλαίσιο των νέων κυβερνητικών μέτρων της κυβέρνησης.

* Στις 12:30 μ.μ άτυπη συνάντηση της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Κατσέλη, με τους ναυτιλιακούς συντάκτες.

* Στη 1 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον πρόεδρο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑΟΣ), Γιώργο Καρατζαφέρη.

* Στη 1 μ.μ. συνεδριάζει στα γραφεία της (Μεσογείων 15) η Ενωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας ΕΝΑΕ με θέμα το σχέδιο νόμου «Καλλικράτης».

* Στις 2 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί το προεδρείο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.

* Στις 5 μ.μ. συνάντηση της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνας Μπατζελή, με αντιπροσωπεία των Οικολόγων-Πρασίνων για τα μεταλλαγμένα.

* Στις 5:30 μ.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, Αχμεντ Αμπούλ Γέϊτ.

* Στις 6 μ.μ., ημερίδα με θέμα "Aλκοόλ: Όλη η ιατρική πραγματικότητα" στην αίθουσα Παναγής Παναγιωτόπουλος της Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ.

* Στις 7 μ.μ., επίσκεψη του Δημάρχου Θεσσαλονίκης στα γραφεία του Κεντρικού Συλλόγου Πολυτέκνων Γονέων Ν. Θεσσαλονίκης «ΑΓΙΟΙ ΠΑΝΤΕΣ» (Κουντουριώτου 21, 1ος όρ.)

* Στις 7 μ.μ. στο αμφιθέατρο «Α. Τσιούμης» της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) διάλεξη του πρώην πρύτανη της Σχολής Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού του Οσλο, καθηγητή Per Ola Fjeld με τίτλο: «Louis I. Kahn: η φιλοσοφία και το έργο του», διοργανώνει ο Β’ Τομέας Αρχιτεκτονικού και Αστικού Σχεδιασμούς του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ.