Να γεννήσει η Πρωτομαγιά μια νέα ελπίδα και "ενωμένοι, αποφασισμένοι κι αλληλέγγυοι ας δώσουμε τη μάχη για την ανάπτυξη και την προκοπή του τόπου μας", εύχεται και, ταυτόχρονα καλεί, με αφορμή τη σημερινή Πρωτομαγιά του 2010, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.
Στο μήνυμά του, με αφορμή τη σημερινή ημέρα, τονίζει:
"Η φετινή γιορτή της Πρωτομαγιάς πραγματοποιείται υπό τη βαριά σκιά των εξελίξεων στην οικονομία της χώρας μας και γι’ αυτό το λόγο αποκτά κι ένα άλλο ιδιαίτερο νόημα.Η Πρωτομαγιά, δεν είναι απλώς μία γιορτή της Φύσης και της Άνοιξης, αλλά και μια συμβολική ημέρα για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Η ημέρα αυτή, παγκοσμίως, είναι συνδεδεμένη με μεγάλους αγώνες για δουλειά, αξιοπρέπεια και ελπίδα.
Σήμερα, κάτω από δύσκολες περιστάσεις, για όλους τους εργαζόμενους, η μέρα αυτή, ας γεννήσει μέσα μας μια νέα ελπίδα και ενωμένοι, αποφασισμένοι και αλληλέγγυοι ας δώσουμε τη μάχη για την ανάπτυξη και την προκοπή του τόπου μας.
Η Θεσσαλονίκη, πόλη της υπερήφανης εργατιάς, του καθημερινού μόχθου και των αγώνων για τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων, γιορτάζει σήμερα την Πρωτομαγιά και συγχρόνως διατρανώνει την απόφασή της να συνεχίσει τους αγώνες για το δικαίωμα όλων των ανθρώπων στην εργασία.
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, με τους χιλιάδες εργαζόμενους και με τα εκατοντάδες έργα που εκτελεί, δίνει το δικό του αγώνα για την ανάπτυξη, για κοινωνική αλληλεγγύη, για την καταπολέμηση της ανεργίας και για την ευημερία της Θεσσαλονίκης.
Στηρίζουμε τους αγώνες όλων των εργαζομένων, στηρίζουμε την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Πιστεύουμε στις δυνάμεις μας και είμαστε βέβαιοι ότι θα τα καταφέρουμε".