Εξελίξεις είχαμε, σήμερα Παρασκευή 14 Μαΐου 2010, το απόγευμα, στην περίφημη υπόθεση της υπεξαίρεσης χρημάτων δικαιούχων κοινωνικής ασφάλισης των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ο γνωστός 46χρονος πρώην υπάλληλος του δήμου, ο οποίος φέρεται να νόθευε γνήσια έγγραφα και να προέβαινε στην κατάρτιση πλαστών, με σκοπό να αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, συνελήφθη, στην Καλαμαριά, με βάση ένταλμα του τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης του 3ου τμήματος.
«Αν πρόκειται για το γνωστό άτομο, θα πω… επιτέλους», σχολίασε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Σωτ. Καπετανόπουλος, με τον οποίο επικοινώνησε ο «Τ.Θ.» χθες βράδυ. Κι εξήγησε:
«Μέχρι τώρα, με τον τρόπο που κινούνταν η διαδικασία, του έδιναν το δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει με την περιουσία που φέρεται πως αποκόμισε παράνομα. Είναι δυνατόν επί δύο χρόνια να είναι έξω; Είμαι δικηγόρος 35 χρόνια και δεν έχω ξαναδεί παρόμοια περίπτωση, να κατηγορείται κάποιος για τέτοια υπεξαίρεση, να μηνύεται από την υπηρεσία του και να κυκλοφορεί ελεύθερος», κατέληξε ο κ. Καπετανόπουλος.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο 46χρονος κατηγορείται για «υπεξαίρεση και πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση σε βάρος ΝΠΔΔ, κατά τα έτη 1998 έως και 2007, με αντικείμενο άνω των 23.000.000 ευρώ».
Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας πριν δυο χρόνια και, λίγους μήνες μετά την αποκάλυψη, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασ. Παπαγεωργόπουλος, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα. Μάλιστα, πολύ συχνά, όταν το θέμα της υπεξαίρεσης ερχόταν στο δημοτικό συμβούλιο, ο κ. Παπαγεωργόπουλος υπογράμμισε ότι ήταν ο δήμαρχος αυτός που είχε στείλει την υπόθεση στον εισαγγελέα.
Όλο αυτό το χρονικό διάστημα συνεχίζονταν οι ανακρίσεις έως ότου, σήμερα, ο 46χρονος συνελήφθη με βάση το ένταλμα του ανακριτή.

Β.Π. από τον Τύπο Θεσσαλονίκης