Για σήμερα σας προτείνουμε τη συναυλία των Infaderz, που φιλοξενούνται στο χώρο του πολυχώρου Πολιτισμού Block 33 για το τελευταίο event της χειμερινής σεζόν. Μαζί τους οι Skone (feedback), Killmadonna και Booker. Αν δεν είστε της... αλτέρνατιβ σκηνής, διαλέξτε:
Εκδηλώσεις:
* Σε επίτιμο διδάκτορα του τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ θα αναγορευτεί ο ιταλός συγγραφέας, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Σιένα, Αντόνιο Ταμπούκι, ως ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς του στις ανθρωπιστικές σπουδές. Η τελετή αναγόρευσης θα στις 19.30 στην αίθουσα Τελετών της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

* «Το έργο των ξένων αρχαιολογικών σχολών στην Ελλάδα» είναι το θέμα της ημερίδας για τη δραστηριότητα της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής στην Ελλάδα που πραγματοποιείται από τις 10.00-13.00 στην αίθουσα Μανόλης Ανδρόνικος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

* «Από την εκπαίδευση του οφέλους στην παιδεία του βάθους» είναι το θέμα της ημερίδας που πραγματοποιείται από τις 9.30 π.μ. με 21.00, στο αμφιθέατρο «Α. Τσιούμης» της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.

* Το λαογραφικό και εθνολογικό μουσείο Μακεδονίας-Θράκης γιορτάζει από σήμερα τη διεθνή ημέρα μουσείων με μουσική, δράσεις, παραστάσεις, εικαστικά, παιχνίδι, κατασκευές, εκθέσεις-bazaar και με ελεύθερη είσοδο στις εκθέσεις του Μουσείου.

Φωτογραφία
* Το «f 14 – κοινόν φωτογράφων» και το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της PHOTOBIENNALE 21ης φωτογραφικής συνάντησης διοργανώνει έκθεση του Τάσου Σούπαρη με τίτλο «ΣΤΗ ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΟΥ ΟΜΟ». Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 9 μ.μ., ενώ η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Μαΐου.

Μουσική
* Για άλλη μια φορά οι Infaderz φιλοξενούνται στο χώρο του πολυχώρου Πολιτισμού Block 33 για το τελευταίο event της χειμερινής σεζόν. Μαζί τους οι Skone (feedback), Killmadonna και Booker. Οι πόρτες ανοίγουν στις 23.00

* Στις 7 μ.μ. θα δοθεί συναυλία με έντεχνο ελληνικό και ξένο τραγούδι από το μουσικό σχήμα «Συνοδοιπόροι». Στις 9.00 το βράδυ θα δώσει συναυλία το μουσικό σχήμα jazz «Breeze».

* Ο δήμος Σταυρούπολης διοργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά τη συνάντηση χορωδιών «Πληθυντική Αρμονία». Στη συνάντηση αυτή συμμετέχουν χορωδίες πολιτιστικών συλλόγων, φορέων και δήμων της Θεσσαλονίκης και της υπόλοιπης Ελλάδας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, αύριο και Κυριακή 16 Μαΐου στον υπαίθριο χώρο της Μονής Λαζαριστών στη Σταυρούπολη.

* Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα στο Μπουένος Αϊρες, το μιούζικαλ «Tanguera from Buenos Aires», το πρώτο tango-musical στην ιστορία του tango βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Τριάντα βιρτουόζοι χορευτές και χορεύτριες, με εξαιρετική τεχνική και πάθος, εκτελούν τη βραβευμένη χορογραφία που εξιστορεί μία φλογερή ερωτική ιστορία στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Βιβλίο:
* «Δυο αγάπες… μια ζωή», της Ελένης Τέγου και «Τα ψηλά μπαλκόνια», της Αγλαΐας Αμμολοχίτου-Βλαχάκη είναι τα βιβλία που θα παρουσιάστούν στις 7 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο–πολυχώρο Μαλλιάρης- Παιδεία «Ανατόλια» (στη Δημητρίου Γούναρη 39, στην Καμάρα).

Ακυρώσεις
Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ανακοινώνει ότι ακυρώνονται οι απογευματινές παραστάσεις του Σαββάτου και τις Κυριακής στις 5 μ.μ. Όσοι έχουν προμηθευτεί εισιτήρια για αυτές τις παραστάσεις μπορούν να επικοινωνήσουν με τα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής (τηλ. 2310-895938/9) για την αντικατάστασή τους με μία από τις βραδινές παραστάσεις του Tanguera ή την εξαργύρωσή τους.

Θέατρο:
* Σήμερα, αύριο και την Κυριακή στις 21.00, στην αίθουσα θεάτρου του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, το Θέατρο ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει το έργο «Κενό-Κοινό-Καινό».