Τι ήταν πάλι αυτό το σημερινό με την υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Θεοδώρα Τζάκρη; Κάλεσε, επειγόντως, τους δημοσιογράφους κι έκανε δηλώσεις για εκδηλώσεις τις οποίες θα οργανώσει η κυβέρνηση, για τα 100χρονα της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης! Μάλιστα τις βάπτισε... επίσημες.
Προς τι η βιασύνη; Και για ποιον λόγο το υπουργείο δεν ήρθε σε συνεννόηση με το δήμο Θεσσαλονίκης που, ήδη, έχει προχωρήσει σε παρόμοιες ενέργειες, έχει δραστηριοποιήσει τους φορείς, έχει κάνει διαγωνισμό για το λογότυπο, έχει ετοιμαστεί να εκδώσει σε τεύχη τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί από τους φορείς; Ίσως για τον ίδιο λόγο που το νέο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης παραμένει τσιμεντένια σαρκοφάγος, λες και χτίστηκε για να μας προστατέψει από διαρροή πυρηνικού υλικού στιλ Τσέρνομπιλ κι όχι για να εξυπηρετεί τον πολίτη της Θεσσαλονίκης.
Εκτός κι αν η διοργάνωση εκδηλώσεων είναι, τελικά, αντικείμενο του υφυπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Τώρα που το σκέφτομαι, μπορεί οι εκδηλώσεις για τα 100χρονα της Θεσσαλονίκης να μην είναι θέμα Εσωτερικών, ούτε αντικείμενο... ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, αλλά μπορεί να γίνει project Αποκέντρωσης: Αν αναλάβουν τη διοργάνωση εκδηλώσεων άλλοι δήμοι της Μακεδονίας και της Θράκης!

Δ.Ι.Ασ.