Με μια παγκόσμια περιοδεία αποφάσισαν να ρίξουν «αυλαία» οι Scorpions. Περνώντας από πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, ανάμεσα στις οποίες η Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα και η Πάτρα, το ροκ συγκρότημα από τη Γερμανία θα δημιουργήσει «τυφώνα» για τελευταία φορά. Μόνον που... δεν είναι η πρώτη φορά.
Πάντως, όπως δήλωσε ο τραγουδιστής του γκρουπ, Κλάους Μάινε, σε σχετική συνέντευξη Τύπου «είναι καλό να βάζεις τέλος όταν είσαι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ήταν κάτι που ίσως έπρεπε να γίνει 10 χρόνια πριν».
Η ιδέα της διάλυσης των Scorpions προέκυψε μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου τους άλμπουμ «Sting in the tail», όταν τα μέλη του συγκροτήματος θεώρησαν ότι αναρωτήθηκαν «πώς θα μπορούσαν να ξεπεράσουν αυτή τη δουλειά τους». Η απόφαση βγήκε ομόφωνα, χωρίς τσακωμούς και διαφωνίες.
Ο ερμηνευτής των Scorpions ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δεν έχει σκεφτεί ακόμα για τα μελλοντικά του σχέδια και ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να αξιοποιηθεί το ανέκδοτο υλικό του συγκροτήματος. Ανοιχτό άφησε και το ενδεχόμενο να συνεχίσει τη μουσική του πορεία.
Η περιοδεία των Scorpions θα έχει τον τίτλο «Get your sting and Blackout» και θα ξεκινήσει στις 7 Μαΐου από τη Γερμανία. Στη συνέχεια θα περάσει από πόλεις σε όλο τον κόσμο και θα περιλαμβάνει τα πιο δημοφιλή τραγούδια τους.
Στην Ελλάδα θα κάνουν τρεις στάσεις, στο Εθνικό Στάδιο Ζωσιμάδων στα Γιάννενα (5 Ιουνίου), στο Γήπεδο του Μακεδονικού στη Θεσσαλονίκη (7 Ιουνίου) και στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο στην Πάτρα (9 Ιουνίου).