ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Το νέφος της ηφαιστειακής τέφρας πλησιάζει τα Βαλκάνια. Πριν από λίγο έκλεισε το αεροδρόμιο της Σόφιας.


Σύμφωνα με ασφαλής πληροφορίες ίσως τις επόμενες ώρες και ανάλογα με τη κίνηση του νέφους, οι αρμόδιοι της ΥΠΑ ενδέχεται να κλείσουν και το αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Από το πρωί εκατοντάδες ταξιδιώτες με προορισμό είτε την Ελλάδα, είτε χώρες της Ευρώπης, παραμένουν εγκλωβισμένοι, εξαιτίας των χιλιάδων πτήσεων που έχουν ακυρωθεί, σε ολόκληρη την Ευρώπη, λόγω του ηφαιστειακού νέφους που έχει καλύψει πολλές Ευρωπαϊκές χώρες.
Μέχρι το μεσημέρι είχαν ματαιωθεί τουλάχιστον 60 πτήσεις από και προς το Ελευθέριος Βενιζέλος και τουλάχιστον 10 από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Το απόγευμα έγινε γνωστό, από το διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας, ότι άλλες 23 πτήσεις ματαιώθηκαν και είναι ακόμη άγνωστο πότε θα αποκατασταθεί η ομαλή διεξαγωγή των πτήσεων.
Η Aegean, η οποία αναγκάστηκε να ματαιώσει πάνω από 20 σκέλη πτήσεων το πρωί, με προορισμό χώρες της Ευρώπης, το απόγευμα ανακοίνωσε ότι ματαιώθηκε και η πτήση προς Βιέννη, καθώς και η Αυστρία έχει καλυφθεί από το νέφος, και την πτήση Θεσσαλονίκη-Μόναχο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές εταιρίες αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην εκτέλεση του πτητικού τους έργου, καθώς δεκάδες αεροσκάφη που προσγειώθηκαν σε αεροδρόμια ευρωπαϊκών χωρών που έχουν κλείσει, παραμένουν καθηλωμένα στο έδαφος αφού είναι αδύνατη η απογείωσή τους.