Η σημασία της Θεσσαλονίκης και της οικονομίας της ευρύτερης περιοχής για την Κίνα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, Δημήτρης Μπακατσέλος με μέλη κινεζικής αποστολής που επισκέφθηκαν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.
Η αποστολή αποτελείτο από τον εμπορικό ακόλουθο της κινεζικής πρεσβείας, Liang Shuhe, τον τρίτο γραμματέα της κινεζικής πρεσβείας, Zeng Wenfeng καθώς και από τον πρόεδρο και το γενικό διευθυντή της Ελληνοκινεζικής Ένωσης οικονομικών εμπορικών και κοινωνικών υποθέσεων, καθηγητή Τριαντάφυλλο Καραγιάννη και Lan Xiao Cheng αντίστοιχα. Στη συνάντηση μετείχαν επίσης η γενική διευθύντρια του ΕΒΕΘ, Ολυμπία Βλαχοπούλου και ο PSLO της Παγκόσμιας Τράπεζας, που εδρεύει στο ΕΒΕΘ, Θεόδωρος Αξυλιθιώτης.
Τα μέλη της αποστολής ενημερώθηκαν για τις παραγωγικές δυνατότητες της Θεσσαλονίκης, το ρόλο του ΕΒΕΘ στην τόνωση της εξωστρέφειας των μελών του καθώς και τις δράσεις και πρωτοβουλίες που αυτό αναλαμβάνει. Ενημερώθηκαν επίσης για την πρόοδο στα μεγάλα έργα υποδομής της περιοχής. Τέλος, στη διάρκεια της συνάντησης υπογραμμίστηκε η ανάγκη δημιουργίας κινεζικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη και η συμβολή του στην ήδη αυξανόμενη εμπορική και οικονομική συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών καθώς και οι προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξής της.